Jucatoarea ceha de tenis Karolina Pliskova, locul 5 WTA si cap de serie numarul 4, a obtinut prima victorie in Grupa Alba de la Turneul Campioanelor, dupa ce a trecut de sportiva spaniola Garbine Muguruza (6 WTA si cap de serie 5), scor 6-2, 6-7 (4), 7-5, informeaza News.ro. Meciul a durat doua ore si 30 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pliskova a controlat clar primul set, insa Muguruza a avut o evolutie in crestere in setul 2, pe care si l-a adjudecat la tie-break, scrie Agerpres. Setul decisiv, care a avut un game ce a durat un sfert de ora, a fost castigat de jucatoarea ceha, aflata la un moment dat in mare dificultate. Iberica a condus in decisiv cu 4-1 si 5-3, dar adversara ei s-a agatat de fiecare minge. Partida a durat doua ore si 30 de minute.

Tot luni in Grupa Alba, jucatoarea poloneza Agnieszka Radwanska, locul 3 WTA, detinatoarea trofeului si a doua favorita, a fost invinsa, cu scorul de 7-5, 1-6, 7-5, de ultima jucatoare calificata la Singapore, rusoaica Svetlana Kuznetova, locul 9 WTA.

Dupa disputarea primei etapei a meciurilor de la Turneul Campionilor, singura jucatoare care s-a impus in doua seturi este Simona Halep, invingatoare cu Madison Keys, scor 6-2, 6-4.

Marti, Simona Halep, locul 4 WTA, va evolua, de la ora 14.30, cu germana Angelique Kerber, locul 1 WTA, in etapa a doua a Grupei Rosii de la Turneul Campioanelor. In celalalt meci din grupa se vor duela Madison Keys (SUA) - Dominika Cibulkova (Slovacia).