Svetlana Kuznetsova (cap de serie numarul opt) a reusit sa castige primul meci de la Turneul Campioanelor, rusoaica invingand-o pe Agnieszka Radwanska (Polonia - campioana en-titre a competitiei) dupa un meci care a durat doua ore si 48 de minute...A fost 7-5, 1-6, 7-5 pentru Svetlana, sportiva calificata in ultimul moment pentru turneul de la Singapore. De mentionat: Aga a ratat o minge de meci la scorul de 5-4, in decisiv.

HotNews.roFoto: Hotnews

Citeste aici o ampla prezentare a Turneului Campioanelor.

Vezi aici momentul in care Svetlana se tunde pe marginea terenului:

Vezi aici unul din cele mai frumoase schimburi ale partidei:

In urma acestui succes, Svetlana conduce cu 13-4 in meciurile directe cu Agnieszka.

Din Grupa Alba a competitiei mai fac parte Karolina Pliskova si Garbine Muguruza. Primele doua clasate se vor califica in semifinalele Turneului Campioanelor.

Desfasurarea partidei Kuznestova vs Radwanska:

Setul I

Cu o Svetlana de-abia venita la Singapore dupa ce a castigat turneul de Moscova, Aga a dominat inceputul de meci. Break-ul a venit la 2-1 in favoarea polonezei, iar apoi Radwanska s-a desprins la 4-1. Setul intai parea a fi doar o joaca pentru detinatoarea trofeului.

Lucrurile s-au schimbat insa dupa ce Svetlana a stat de vorba cu antrenorul ei. A inceput sa simta mingea, sa nu ii dea timp si spatiu Agai, iar jocul sa curga in favoarea ei. De la 1-4, Kuznestova a ajuns sa serveasca pentru castigarea primului set la 6-5. Dupa ce a ratat doua mingi de set, Svetlana a fructificat-o pe a treia (7-5, dupa 50 de minute). Rusoaica a facut nu mai putin de 21 de erori nefortate in primul set, fata de doar cele sapte ale adversarei.

Set II

Radwanska a inceput setul al doilea cu o viteza superioara si cu multe veniri la fileu. Rusoica a fost de multe ori "inghesuita" de adversara, fiind obligata sa loveasca din pozitii incomode. Poloneza a facut break-ul la 1-0 pentru ea.

Inca o data, intr-un moment in care Aga dadea senzatia ca detine controlul in meci, Svetlana a reusit sa revina. A facut rebreak-ul si s-a apropiat pe tabela (1-2). Fata de alte meciuri, loviturile cu mult efect venite de la Aga nu au mai deranjat la fel de mult, Svetlana (o jucatoare cu multa experienta) avand de multe ori solutii pentru genul acesta de lovituri. Din pacate pentru ea, rusoaica a exagerat cu venirile la fileu, acolo de unde Aga a reusit sa faca diferenta (multe lovituri in picioarele adversarei). In aceste conditii, Radwanska s-a impus inca o data pe serviciul Svetlanei (3-1).

Agnieszka a lovit tot mai aspru, cu multa "adancime", iar urmatoarele trei game-uri i-au revenit. Setul a fost castigat de poloneza cu un categoric 6-1, dupa 37 de minute.

Set III

Svetlana a inceput cum nu se poate mai rau setul decisiv, cu un game in care a oscilat loviturile bune cu erorile mari. De la 0-40, rusoaica a revenit, a egalat, insa a apoi a facut o dubla greseala, iar la urmatorul punct a "scapat" mult in afara terenului un forehand. A urmat un game interminabil pe serviciul Agai, care insa i-a revenit campioanei en-titre a competitiei (2-0).

Cele doua jucatoare au continuat fluctuatiile din joc, iar Svetlana a intors, pentru moment, soarta setului si a egalat la doi. A urmat insa inca un game slab pentru Kuznetsova, iar Aga a reusit inca un break (3-2). Desprinsa la 4-2, Radwanska nu a putut sa mentina ritmul, iar Svetlana a revenit pentru a cata oara...4-4 in decisiv, iar meciul incepea sa aiba accente dramatice.

La 5-4, pe propriul serviciu, Radwanska a avut o minge de meci, pe care insa a irosit-o...S-a facut 5-5, iar setul a intrat in prelungiri.

La minge de meci (6-5), Svetlana se opreste in timpul punctului si cere reluare oficiala - rusoaica s-a inselat, iar Aga a supravietuit...Pana la urmatorul punct, acolo unde banda fileului a tinut cu rusoaica - a doua minge de meci...Radwanska vine la fileu, risca, si reuseste sa salveze si a doua minge de meci. Nu a mai reusit insa sa o salveze si pe a treia, iar Kuznetsova s-a impus cu 7-5 in decisiv...Meciul a durat doua ore si 48 de minute...

Rusoiaca a avut 34 de lovituri castigatoare si nu mai putin de 50 de erori nefortate, in timp ce poloneza a bifat 29 de lovituri castigatoare si 32 de erori nefortate.