Tenismenul spaniol Rafael Nadal (locul 6 in clasamentul mondial) a anuntat, joi, faptul ca nu va mai juca niciun meci in 2016, pentru a se recupera complet dupa accidentarea suferita la incheietura mainii stangi, noteaza Mediafax.

Rafael NadalFoto: usopen.org

Intr-un comunicat oficial, Nadal, castigator a 14 titluri de Mare Slem, a precizat ca vrea sa inceapa o "pregatire intensa" pentru sezonul 2017. Sportivul spaniol avea sanse foarte mari sa se califice la Turneul Campionilor de la Londra, care va avea loc in perioada 13-20 noiembrie.

Din cauza problemelor la incheietura, jucatorul in varsta de 30 de ani a fost obligat sa se retraga de la Openul Frantei, inaintea partidei din turul trei, ratand totodata si turneul de la Wimbledon. Nadal a revenit cu succes la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde a castigat medalia de aur la dublu, alaturi de conationalul Marc Lopez.

"Am concurat nepregatit la Jocurile Olimpice, pentru ca am vrut sa castig o medalie pentru Spania. Acea recuperare fortata mi-a provocat dureri pana in prezent, cand am decis sa spun stop. Am in minte deja sezonul 2017. Sunt foarte intristat de faptul ca nu voi participa la Paris, unde suporterii si organizatorii m-au tratat foarte bine. Totodata, imi pare rau ca nu voi fi la Basel, imi aduc aminte cu placere de finala cu Federer din 2015. Dar a venit momentul sa ma odihnesc", a spus Nadal pe contul personal de Facebook.