Ilie Nastase a declarat, joi, ca ideea numirii sale in functia de capitan nejucator al echipei de Cupa Federatiei a apartinut jucatoarelor, precizand ca rolul sau va fi de a le sustine moral pe sportive la meciuri.

Ilie NastaseFoto: Agerpres

"Am auzit ca de la fete, de la Simona (n.r. - a venit ideea numirii sale). Eu am mai fost acum vreo 8-10 ani (n.r. - capitan nejucator al echipei de Fed Cup). Era normal ca eu sa fiu la fete si Tiriac la baieti, nu putem sa fiu eu la baieti. La baieti nu ma duceam oricum. Ma tine si pe mine in contact cu tenisul putin, ca n-am prea fost in ultimul timp legat asa de tenis si de ce nu? Mai ales ca se joaca si in Romania primul meci. Imi face placere daca pot sa ajut, dar fetele au fiecare antrenorul lor, eu doar sa stau pe scaun si sa le sustin moral, altceva ce pot sa fac eu? Am inteles ca vin si antrenorii cand sunt meciuri de Fed Cup. Ei stiu mai bine ce e de antrenat. Eu o sa stau pe scaun si din cand in cand o sa ma mai cert cu un arbitru cand mai greseste, asta o sa fac. Am spus da din prima. Mi-a spus si domnul Tiriac si nu am ezitat, imediat am acceptat. M-a sunat si domnul Cosac de la federatie, a venit la mine acasa sa discute. Imediat am acceptat. Simona mi-a dat mesaj de la Singapore sa ma felicite", a declarat Nastase la Dolce Sport, potrivit News.ro.

Federatia Romana de Tenis a anuntat, joi, ca Ilie Nastase a acceptat sa fie noul capitan-nejucator al echipei de Cupa Federatiei a Romaniei.

"Aceasta mutare face parte din noul plan al FRT de a concentra toate valorile tenisului romanesc in jurul acestei echipe, care are sanse reale sa revina in Grupa Mondiala, si chiar sa castige Fed Cup", scrie FRT.

Potrivit sursei citate, Alina Cercel-Tecsor ramane alaturi de echipa si va fi antrenor.

Primul meci al Romaniei cu Ilie Nastase antrenor-nejucator va avea loc in 2017, la Bucuresti, in 11 si 12 februarie, cu Belgia.