Australianul Nick Kyrgios a fost amendat cu 16.500 de dolari de ATP dupa comportamentul pe care l-a avut miercuri in timpul meciului cu germanul Mischa Zverev, in turul al doilea al turneului Masters de la Shanghai, transmite L'Equipe.

Nick KyrgiosFoto: rogerscup.com

Kyrgios a fost amendat cu 10.000 de dolari pentru ca a evoluat "fara efort", cu 5.000 de dolari pentru violenta verbala in disputa cu un spectator si cu 1.500 pentru conduita nesportiva.

Kyrgios (14 ATP) a pierdut in fata germanului Mischa Zverev, scorul 3-6, 1-6, dupa doar 48 de minute de joc. In primul set, la scorul de 3-1 pentru Zverev, australianul a servit extrem de moale, iar apoi a plecat spre banca de odihna, desi adversarul nu apucase inca sa returneze. Zverev, care a vazut ca australianul nu este interesat sa joace, a punctat trimitand si el destul de usor mingea in terenul advers.

La un moment dat, Kyrgios i-a spus arbitrului Ali Nili: "Poti sa strigi

Un spectator din tribuna i-a cerut lui Nick Kyrgios sa respecte jocul si publicul, ceea ce a starnit mania tenismenului. "Vrei sa vii tu sa joci aici? Stai jos, taci si uita-te!", i-a raspuns jucatorul.

Dupa meci, Kyrgios s-a plans ca este obosit. "A fost dificil, am jucat multe meciuri la rand. Sunt obosit fizic si mental. In seara asta, am lasat-o mai moale", a spus australianul.

Intrebat despre conflictul cu acel spectator, australianul a raspuns: "Pare ca daca ei stiu despre ce e vorba, ar putea fi pe teren si ar avea succes. Nu inteleg asta. Ei nu stiu prin ce trec, asa ca nu-i inteleg".

"Nu le datorez nimic, este alegerea mea. Daca nu-ti place, nu te-am chemat eu sa urmaresti meciul. Pleaca. Daca esti atat de bun la dat sfaturi si la tenis, de ce nu esti atat de bun ca mine? De ce nu esti in circuit? Vrei sa cumperi un bilet? Vino sa ma vezi, stii ca sunt imprevizibil. E alegerea ta. Dar nu-ti datorez nimic. Nu influenteaza cum o sa dorm la noapte", a continuat el.

Duminica, Nick Kyrgios a castigat turneul de 500 de puncte de la Tokyo, cel mai pretios trofeu din cariera, dupa ce l-a invins in finala pe David Goffin.