Unitatea de Integritate a Tenisului (TIU) a demarat o ancheta ce vizeaza un meci de la editia din acest an a turneului de la Wimbledon, care, spun anchetatorii, ar fi putut fi aranjat pentru pariuri, informeaza BBC, citat de Mediafax.

Complexul de la WimbledonFoto: wimbledon.com

Oficialii TIU, organizatie ce se ocupa de combaterea coruptiei din tenis, nu au devaluit insa despre ce meci este vorba. In acelasi timp, conform relatarilor oferite de jurnalistii britanici, Unitatea de Integritate a Tenisului investigheaza deja meciul dintre Vitalia Diatchenko si Timea Bacsinszky, din primul tur al turneului de la US Open.

Potrivit News.ro, organizatia a fost alertata de o firma de pariuri sportive care a remarcat mize suspicioase legate de meciul respectiv.

"Ambele meciuri fac obiectul unei investigatii de rutina, confidentiale", spun oficialii TIU intr-un comunicat, citati de BBC. Acestia sustin ca, din luna iulie a acestui an pana in prezent, au primit nu mai putin de 96 de alerte cu privire la meciuri ce ar fi putut fi aranjate pentru pariuri, dar acest lucru nu inseamna automat ca meciurile au fost trucate.

"E important sa se inteleaga faptul ca, daca primim o astfel de alerta, nu inseamna automat ca meciul este aranjat", au conchis oficialii Unitatii de Integritate a Tenisului.