Dupa despartirea de indianul Rohan Bopanna, alaturi de care a disputat finala Turneului Campionilor in 2015, Florin Mergea a anuntat ca noul sau coechipier va fi britanicul Dominic Inglot (34 ATP la dublu), care i-a mai fost partener in trecut.

Florin MergeaFoto: ausopen.com

"Am ales ca anul viitor sa joc cu cel mai bun prieten al meu. Consider ca momentul in care ne-am intalnit in trecut nu a fost cel mai potrivit pentru niciunul dintre noi si astfel am lasat lucrurile neterminate. Este omul alaturi de care am obtinut cea mai importanta victorie pentru mine, prima din cariera mea impotriva fratilor Bryan. S-a intamplat intr-un Grand Slam, cand ei se aflau intr-un moment de varf al carierei lor si chiar in ziua in care am implinit 30 de ani. Acel moment va ramane pentru totdeauna in inima mea, iar daca tin cont de relatia excelenta pe care o avem si in afara terenului, sunt suficiente elemente care formeaza o baza solida pentru parteneriatul din 2017. Bine ai revenit in #teaMMergea, Dom Inglot!", a scris Mergea pe Facebook.

Dominic Inglot se afla pe locul 34 in ierarhia ATP de dublu si are in palmares sase titluri. Cu Mergea, jucatorul englez a disputat doua finale, in 2015, la Auckland si Montpellier. Inglot a mai jucat alte sase finale.

Mergea a anuntat marti incheierea colaborarii cu Rohan Bopanna, care i-a fost partener incepand din aprilie 2015. Au castigat Masters-ul de la Madrid si turneul de la Stuttgart (anul trecut ambele victorii).

Au mai disputat si alte cinci finale, printre care si cea de la Turneul Campionilor (pierduta in fata lui Tecau si Rojer).

Florin Mergea (31 de ani - pozitia 16 in clasamentul ATP de dublu) se afla in perioada de refacere, dupa ce a fost diagnosticat cu o afectiune a oaselor sesamoide la un picior. Jucatorul roman a castigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, alaturi de Horia Tecau. Mergea nu a putut participa la US Open din cauza accidentarii.