Yaroslava Shvedova (41 WTA - Kazakhstan - antrenata de Victor Ionita) va fi urmatoarea adversara a Simonei Halep (5 WTA) la turneul "Premier" de la Wuhan (China). Yaroslava a trecut de Roberta Vinci (15 WTA), scor 7-5, 6-2, dupa o ora si 13 minute.

Simona Halep, la US OpenFoto: usopen.org

Shvedova (41 WTA) a invins-o surprinzator pe Roberta Vinci (locul 15 WTA), reusind astfel sa se califice in optimile competitiei de la Wuhan.

Simona si Yaroslava s-au intalnit o singura data de-a lungul timpului, victoria revenindu-i jucatoarei din Kazakhstan. Se intampla la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, atunci cand a fost 6-4, 6-2 pentru Shvedova.

Halep si-a atins deja cea mai buna performanta bifata la Wuhan - optimi de finala in 2015.

Victor Ionita a fost anuntat drept antrenor al Simonei Halep pe 24 noiembrie 2014, iar colaborarea acestuia cu fostul numar 2 WTA s-a incheiat pe 20 iunie 2015.

De asemenea, pe langa Ionita, din echipa Yaroslavei mai face parte si Teo Cercel, fizioterapeutul care s-a ocupat mai multe sezoane de pregatirea Simonei Halep.

Meciul dintre Halep si Shvedova va avea loc miercuri, 28 septembrie 2016. In turul doi, Simona a trecut de Irina-Camelia Begu.