Cele mai bune jucatoare romane de tenis ale momentului, Simona Halep si Irina Begu, se vor infrunta luni in runda a doua a turneului WTA de la Wuhan (China). Romancele vor intra pe teren după ora 10.30, adica dupa ce se va incheia meciul dintre chinezoaicele Shuai Peng şi Shuai Zhang.

Halep, numarul cinci mondial si a patra favorita la Wuhan, era calificata direct in turul secund, in timp ce Begu, numarul 23 mondial a dispus, duminica, de rusoaica Elizaveta Kulicikova (125 WTA), cu 4-6, 7-6 (4), 6-2.

Meciul este primul pe care Simona Halep il disputa dupa US Open, turneu de Grand Slam la care a ajuns in sferturile de finala (invinsa de Serena Williams, scor 6-2, 4-6, 6-3).

Halep si Begu s-au mai intalnit de patru ori in circuitul WTA si de fiecare data a castigat jucatorea din Constanta. Ultima intalnire a fost in luna mai a acestui an, la Madrid Open, cand Halep s-a impus in sferturi, scor 6-3, 0-6, 6-1.

Turneul de la Wuhan (China) se desfasoara in perioada 25 septembrie - 1 octombrie si este dotat cu premii totale de 2.288.250 dolari.