Elvetianul Stan Wawrinka, numarul 3 ATP si principalul favorit, a fost invins in finala turneului ATP de la Sankt Petersburg (Rusia) de germanul Alexander Zverev (27 ATP), scor 6-2, 3-6, 7-5. Jucatorul din Germania si-a trecut in palmares primul titlu din circuitul ATP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru castigarea trofeului, Zverev va fi premiat cu un cec in valoare de 163.485 de dolari si 250 de puncte ATP, in timp ce Wawrinka va primi 86.100 de dolari si 150 de puncte ATP.

Alexander Zverev a avut nevoie de doua ore si 23 de minute pentru a se impune in prima confruntare cu Stan Wawrinka. Pentru elvetian este primul esec dupa 11 finale consecutive castigate incepand din anul 2013.

Ultimul trofeu castigat de Wawrinka a fost la US Open, unde s-a impus in finala in fata lui Novak Djokovic, locul 1 ATP. Elvetianul are in palmares 15 titluri, dintre care trei de Grand Slam (Australian Open 2014, Roland Garros 2015 si US Open 2016). Wawrinka s-a impus in acest an la Geneva, Dubai, Chennai si US Open.

In varsta de 19 ani, Zverev a obtinut acest succes dupa ce in aceasta vara s-a confruntat cu unele probleme de sanatate, anulandu-si participarea la Jocurile Olimpice de la Rio, precum si la barajul cu Polonia din cadrul Cupei Davis. Germanul pierduse ambele finale ATP disputate in acest sezon, la Nisa si Halle.