Simona Halep, locul 5 WTA, va evolua la Wuhan si in proba de dublu, in care va face echipa cu letona Jelena Ostapenko, cele doua intrand pe tablou dupa ce au primit un wild card. Romania va mai fi reprezentata in proba de dublu de Irina-Camelia Begu, care va juca alaturi de Laura Siegemund (Germania).

Simona HalepFoto: usopen.org

In varsta de 19 ani, Ostapenko ocupa locul 124 in ierarhia de dublu, in timp ce Halep este pe locul 125.

Halep si Ostapenko le vor intalni in primul tur pe favoritele numarul 5, americanca Bethanie Mattek-Sands si cehoaica Lucie Safarova.

Simona Halep a evoluat ultima data la dublu in luna iulie, alaturi de Monica Niculescu. Cele doua au ajuns pana in finala competitiei de la Montreal. Si la Wuhan, Halep trebuia sa faca echipa cu Niculescu, dar jucatoarea originara din Slatina s-a retras din aceasta competitie dupa ce ajuns pana in finala turneului de la Tokyo. Niculescu a pierdut in fata sportivei Lara Arruabarrena, scor 6-0, 2-6, 6-0.

Adversarele din primul tur, proba de dublu:

Simona Halep (125 WTA la dublu) / Jelena Ostapenko (Letonia, 124 WTA) - Bethanie Mattek-Sands (SUA, 6 WTA) / Lucie Safarova (Cehia, 16 WTA)

Irina Begu (58 WTA la dublu) / Laura Siegemund (Germania, 70 WTA) - Christina McHale (SUA, 66 WTA) / Shuai Peng (China, 120 WTA).

La simplu, Simona Halep, cap de serie numarul 4 si locul 5 WTA, va intra direct in turul al doilea al turneului, iar in aceasta faza ar putea sa o intalneasca pe Irina-Camelia Begu, pozitia 23 in ierarhia mondiala, care va juca in primul tur cu Elizaveta Kulichkova (Rusia, 125 WTA).