Petra Kvitova nu traverseaza un sezon prea bun, fosta campioana de la Wimbledon (s-a impus in doua randuri la Londra, in 2011 si 2014) ajungand pana pe locul 16 WTA. In plus, jucatoarea din Cehia nu a reusit sa dispute vreo finala in acest an. Dupa despartirea de antrenorul Frantisek Cermak, Petra l-a angajat de proba pe Wim Fissette, belgianul care a pregatit-o in 2014 si pe Simona Halep.

Petra KvitovaFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Kvitova nu a avut un sezon prea reusit, jucatoare din Cehia nereusind sa dispute vreo finala in 2016. Colaborarea cu Frantisek Cermak a durat doar cateva luni, acesta fiind angajat in luna aprilie a acestui an. In ianuarie, Kvitova a anuntat ca renunta la David Kotyza, cel care a pregatit-o timp de sapte ani.

La turneul de la Tokyo, acolo unde a primit un wild-card, Petra s-a calificat in turul doi, iar in tribune a putut fi observat Wim Fissette. Pentru un loc in sferturile competitiei de la Tokyo, Petra se va lupta cu Monica Puig, castigatoarea medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Belgianul ar fi, conform presei din Cehia, antrenorul de proba al numarul 16 WTA, pe durata competitiei din capitala Japoniei. In cazul in care cele doua parti vor ajunge la un numitor comun dupa colaborarea din aceasta saptamana, Wim ar putea devenit antrenor cu acte in regula al Petrei.

In acest sezon, Petra a castigat 29 de partide si a pierdut 19. A castigat din premii $909.919.

Cu Wim Fissette alaturi, Halep a reusit in 2014 sa dispute singura finala de Grand Slam din cariera, la Roland Garros (a fost invinsa de Maria Sharapova). De asemenea, tot in 2014, Simona a castigat la Doha si la Bucuresti. La Turneul Campioanelor, sportiva nascuta la Constanta a reusit sa o invinga pe Serena Williams in faza grupelor, iar apoi a pierdut in fata numarului 2 WTA in marea finala.

In varsta de 36 de ani, Wim a pregatit de-a lungul timpului jucatoare din circuitul WTA precum Kim Clijsters, Sabine Lisicki, Simona Halep si Victoria Azarenka.