Aflat in fata unui nou sezon in care a dominat tenisul de camp masculin, Novak Djokovic a declarat ca vrea sa isi regaseasca bucuria de a juca, de a fi pe terenul de tenis. "Sa fiu cinstit, ma uit in fata si vreau sa regasesc prospetimea si linistea sufleteasca (n.r. spune ca a pierdut-o dupa Roland Garros), sa ma bucur din nou de sport si sa fiu fericit pe terenul de tenis", a punctat liderul ierarhiei ATP.

Novak DjokovicFoto: usopen.org

Si-a pierdut bucuria de a juca tenis

"Sa fiu cinstit, ma uit in fata si vreau sa regasesc prospetimea si linistea sufleteasca, sa ma bucur din nou de sport si sa fiu fericit pe terenul de tenis. Cumva, am pierdut aceasta bucurie dupa victoria de la Roland Garros, la Open-ul francez. Am simtit din plin acest lucru in ultimele doua luni.

Una peste alta, a fost insa un sezon minunat si inca nu s-a terminat. Acum ma uit cu incredere spre Asia (n.r. locul unde vor avea loc urmatoarele turnee). Sper sa fiu sanatos", a declarat Novak Djokovic.

Unde va mai juca in acest an

"Am in plan sa joc in acest final de an la Beijing, Shanghai, Paris si Londra (n.r. Turneul Campionilor). Vreau sa inchei anul pe prima pozitie a ierarhiei ATP", a completat Nole. In acest moment, sarbul are 4.695 de puncte in fata lui Andy Murray, ocupantul locului doi.

In 2016, Novak Djokovic a castigat sapte turnee, doua din acestea fiind de Grand Slam: Australian Open si Roland Garros. De asemenea, a jucat in finala la US Open (invins de Stanislas Wawrinka). In total, doar din premii sarbul a adunat in acest an $9.263.256.

In acest sezon, Nole a strans 51 de victorii si a pierdut de doar patru ori. A castigat: ATP Qatar, Australian Open, Indian Wells, Miami, Madrid, Roland Garros si Toronto.

A fost invins in acest an de: Feliciano Lopez (abandon Nole la 6-3 pentru adversar - la Dubai), Jiri Vesely (4-6, 6-2, 4-6 - la Monte Carlo), Andy Murray (3-6, 3-6 - la Roma), Sam Querrey (6-7(6), 1-6, 6-3, 6-7(5) - la Wimbledon) si de Stan Wawrinka (7-6 (1), 4-6, 5-7, 3-6 - la US Open).