Venus Williams apare pe o lista a sportivilor care ar fi concurat dopati la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Fost lider mondial, Venus a reactionat, precizand ca WADA (Agentia Mondiala Antidoping) a stiut ce si cum ia, totul fiind la vedere. "Am fost dezamagita sa vad ca fisa mea medicala a fost publicata fara permisiunea mea", a declarat Venus.

Venus WilliamsFoto: ausopen.com

Ce spune Venus Williams

"Am fost dezamagita sa citesc ca fisa mea medicala, care este privata, a fost compromisa de hackeri si publicata fara permisiunea mea.

Programul Tenis Anti-Doping are reguli stricte, iar eu am aplicat pentru a obtine o exceptie de uz terapeutic. Acordarea acestei exceptii implica un proces complex de aprobare. Am apelat atunci cand am avut probleme medicale serioase", a precizat Venus Williams, 36 de ani, intr-un comunicat de presa citat de AFP.

Conform hackerilor din Rusia, WADA i-a permis lui Venus sa ia prednison, prednisolon si triamcinolon de-a lungul timpului (incepand din 2010).

Conform sportivei din SUA, ea ar fi contactat mai multi doctori independenti care i-au confirmat ca are nevoie de respectivele medicamente, care contin substante interzise. Acestea au fost aprobate de WADA (Agentia Mondiala Antidoping).

Un grup de hackeri din Rusia ("Fancy Bears") a precizat, luni, ca a spart serverele WADA, acolo unde a descoperit ca zeci de sportivi americani au fost depistati pozitiv pe durata JO de la Rio de Janeiro. Acestia ar fi avut "liber la doping", justificand cu certificate medicale folosirea substantelor interzise.

Serena Williams, Venus Williams, gimnasta Simone Biles si baschetbalista Elena Delle Donne ar fi fost depistate pozitiv la controalele antidoping efectuate pe durata Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro si ar fi justificat cu certificate medicale folosirea substantelor interzise.

Presupusa fisa a Serenei Williams

Presupusa fisa a lui Venus Williams

Presupusa fisa a lui Simone Biles