Simona Halep, numarul 5 WTA, s-a retras de la turneul de la Tokyo (categoria Premier), care se va desfasura in perioada 19-15 septembrie. Halep, care isi anuntase initial prezenta la competitia japoneza, a anuntat ca nu va putea participa din cauza unei accidentari la piciorul stang.

Simona Halep, la US OpenFoto: usopen.org

"Din nefericire, nu pot sa evoluez la editia din acest an a Toray Pan Pacific Open, din cauza unei accidentari la musculatura posterioara a coapsei stangi. Intotdeauna m-am bucurat sa joc in fata fanilor mei din Tokyo si sper sa revin cat mai curand", a declarat Halep, intr-un comunicat, potrivit site-ului WTA.

Halep era cotata cu sansa a treia la castigarea trofeului, dupa Agnieszka Radwanska si Garbine Muguruza, si va fi inlocuita pe tabloul principal cu semifinalista de la US Open, Caroline Wozniacki.

Simona va debuta astfel in circuitul asiatic pe 25 septembrie, cand incepe turneul de Wuhan. Halep va mai participa apoi la Openul Chinei, programat in perioada 1-9 octombrie.

In aceasta parte finala a sezonului, Halep are de aparat 545 de puncte, dintre care 370 de puncte la Singapore, competitie la care doar participarea la cele trei meciuri din grupa - fara victorie - ii asigura 210 puncte.