Karolina Pliskova (cap de serie numarul zece) a reusit, vineri, calificarea in finala de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Pana la ultimul act al competitiei, jucatoarea din Cehia a trecut, printre altele, de Venus si de Serena. "Ce poate fi mai frumos decat sa le bati pe ambele surori la New York?", a punctat jucatoarea dupa succesul cu Serena din semifinale..

Karolina Pliskova, dupa victoria cu Serena WilliamsFoto: usopen.org

"Ce poate fi mai frumos decat sa le bati pe ambele surori (n.r. Venus si Serena) la New York? Pentru spectatori, probabil ca nu a fost rezultatul asteptat, dar pentru mine este cu adevarat ceva special. In mod evident, meciul cu Venus m-a ajutat foarte mult, nu atat el in sine, cat sa ma obisnuiesc cu publicul american. Stiam la ce sa ma astept, asa ca m-am pregatit pentru asta.

Dupa ce am invins-o pe Venus, am stiut ca joc un tenis destul de bun incat sa am sanse sa inving pe oricine. Pot sa spun de asemenea ca meciul cu Serena a fost asemanator cu cel cu Venus. Pana la urma este vorba de puterea serviciului si de viteza de executie" - Karolina Pliskova, dupa victoria cu Serena Williams.

"Cand am venit la US Open, telul meu era sa trec de turul trei, cea mai buna performanta a mea la un Grand Slam. Cred ca a fost o decizie foarte buna sa nu merg la Olimpiada si sa ma pregatesc pentru ultimul Grand Slam al anului", a completat Karolina Pliskova.

Serena Williams a pierdut, in urma infrangerii cu Pliskova, prima pozitie din ierarhia WTA, noul lider urmand sa fie, de luni, Angelique Kerber, din Germania.

Serena Williams era liderul clasamentului WTA incepand din 18 februarie 2013. In total, Serena a petrecut 309 saptamani pe prima pozitie in lume, din care 189 au fost consecutive.

De asemenea, dupa ce a pierdut in semifinale, Serena a ratat sansa (cel putin in acest moment) de a o depasi pe Steffi Graf in clasamentul titlurilor de Grand Slam. Graf si Williams se afla la egalitate pe prima pozitie, cu cate 22 de Grand Slam-uri.

Semifinale, rezultate:

10-Karolina Pliskova - 1-Serena Williams 6-2 7-6(5)

Angelique Kerber (2) - Caroline Wozniacki 6-4 6-3.

Finala feminina de simplu de la US Open se va disputa sambata seara, de la ora 23:00.

Statistica partidei Serena Wiliams vs Karolina Pliskova:

Asi: 5-7

Duble greseli: 6-7

Puncte castigate cu primul serviciu: 66%-84%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 52%-38%

Puncte castigate la fileu: 5/7(71%)- 4/7(57%)

Puncte de break castigate: 1/1(100%)-3/6(50%)

Lovituri castigatoare: 20-19

Erori nefortate: 31-25

Total puncte castigate: 63-69.