Serena Williams este mare favorita in meciul cu Simona Halep (cum a fost de fapt la toate intalnirile directe), specialistii creditand-o pe jucatoarea din SUA cu sanse mari de a ajunge in semifinalele de la US Open. Liderul mondial a stat mai putin pe teren decat Simona, are in serviciu arma care ii deschide oportunitatile, iar returul este unul din cele mai bune din circuit. Cu toate acestea, Halep are sansa ei, insa cu siguranta are nevoie de o zi fara "rataciri" si fara ezitari pentru a trece de Serena. Meciul de pe "Arthur Ashe" va fi in direct pe Eurosport 1 si LiveText pe HotNews.ro de la ora 02:00.

Simona HalepFoto: usopen.org

Parcursul celor doua jucatoare pana in sferturi:

SIMONA HALEP

Turul I - Simona Halep: victorie in 59 de minute cu Kirsten Flipkens (6-0, 6-2)

Turul II - Simona Halep: victorie intr-o ora si 27 de minute cu Lucie Safarova (6-3, 6-4)

Turul III - Simona Halep: victorie in doua ore si sapte minute cu Timea Babos (6-1, 2-6, 6-4)

Turul IV - Simona Halep: victorie intr-o ora si 38 de minute cu Carla Suarez Navarro (6-2, 7-5)

In total - 371 de minute (sase ore si 11 minute). Simona a castigat 51 de game-uri si a pierdut 27

SERENA WILLIAMS

Turul I - Serena Williams: victorie intr-o ora si doua minute cu Ekaterina Makarova (6-3, 6-3)

Turul II - Serena Williams: victorie intr-o ora si patru minute cu Vania King (6-3, 6-3)

Turul III - Serena Williams: victorie in 59 de minute cu Johanna Larsson (6-2, 6-1)

Turul IV - Serena Williams: victorie intr-o ora si opt minute cu Yaroslava Shvedova (6-2, 6-3)

In total - 253 de minute (patru ore si 13 minute). Serena a castigat 48 de game-uri si a pierdut 20.

Serena este singura jucatoare care nu si-a pierdut serviciul pana in faza sferturilor de la US Open. Liderul mondial a bifat 42 de asi, iar atunci cand a servit au fost doar sase situatii de egalitate si o singura minge de break (a ratat-o Johanna Larsson). Serena a facut si sapte duble greseli in cele patru meciuri disputate la New York.

"Provocarea mentala nu cred ca trebuie sa fie intr-atat de importanta, pentru ca este cea mai buna jucatoare din lume. Nu trebuie sa-mi fie teama sau sa am emotii, deoarece nu am nimic de pierdut. Este doar o uriasa provocare pentru mine. Doar voi incerca sa-mi fac jocul. Fizic, ma simt destul de puternica sa o infrunt, dar nu se stie niciodata. Loveste cu multa putere, astfel incat trebuie sa ma recuperez, sa fiu apta 100% turul urmator si sa dau tot ce pot" - Simona Halep, inainte de confruntarea cu Serena Williams.

"Cred ca indiferent cu cine joc adversara va juca peste locul sau din clasament. Cred ca asta e frumusetea si unul dintre lucrurile care ma fac sa continui. Toate adversarele joaca de parca ar fi numarul unu. Pentru mine nu conteaza cu cine joc, pentru ca ma astept sa joace meciul vietii lor. Asa abordez aceste partide" - Serena Williams, despre meciul din sferturi cu Simona Halep.

Patrick Mouratoglou, despre slabiciunile Simonei

"Simona traverseaza un moment foarte bun, are increderea la cote inalte si poate fi periculoasa. De asemenea, are o strategie desteapta. Nu este puternica, fiind o jucatoare mai scunda. Nu trimite puternic cum o face, de exemplu, Madison Keys. Deschide insa foarte bine unghiurile si sta aproape de baseline. Are un joc foarte bun de picioare. Are insa si cateva lovituri care pot fi speculate, cum ar fi serviciul. De asemenea, se misca foarte bine cand ataca si mai putin bine cand este in defensiva" - Patrick Mouratoglou.

Darren Cahill: "Serena nu este invincibila"

Desi o lauda si spune despre ea ca este "poate cea mai buna din istorie", Darren Cahill este de parere ca Serena Williams nu este invincibila.

"Serena este una dintre cele mai bune jucatoare din istoria tenisului, daca nu cea mai buna. A castigat deja 22 de Grand Slam-uri. Are cel mai bun serviciu din istoria tenisului feminin, iar la capitolul deplasare sta foarte bine. Atat forehand-ul cat si backhand-ul sunt arme foarte bune, iar la capitolul conditie fizica este incredibila. Simona trebuie sa joace cu adevarat bine. Serena nu este insa invincibila. Am putut vedea asta in meciurile din acest an. Simona se va inspira din meciurile pe care Serena le-a pierdut cu Muguruza si Kerber. Daca Angie si Garbine au putut, ea de ce nu ar putea?" - Darren Cahill.

Simona Halep in 2016: 40-13 (victorii/infrangeri)

Serena Williams in 2016: 37-5 (victorii/infrangeri)

Statistica meciurilor directe este clar de partea jucatoarei din SUA, Serena avand 7-1 in confruntarile cu Simona.

2011, Wimbledon: 3-6, 6-2, 6-1 pentru Serena Williams

2013, Roma: 6-3, 6-0 pentru Serena Williams

2013, Cincinnati: 6-0, 6-4 pentru Serena Williams

2014, Turneul Campioanelor (grupe): 6-0, 6-2 pentru Simona Halep

2014, Turneul Campioanelor (finala): 6-3, 6-0 pentru Serena Williams

2015, Miami: 6-2, 4-6, 7-5 pentru Serena Williams

2015, Cincinnati: 6-3, 7-6 pentru Serena Williams

2016, Indian Wells: 6-4, 6-3 pentru Serena Williams.