Roger Federer ramane cel mai bine platit jucator de tenis din lume, in ciuda problemelor de sanatate care l-au afectat in ultimele luni si care l-au impiedicat sa participe la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Elvetianul a realizat venituri de 67,8 milioane dolari in perioada iunie 2015 - iunie 2016, conform revistei americane Forbes, citata de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Federer, in varsta de 35 ani, care a obtinut cea mai mare parte din aceasta suma gratie contractelor de sponsorizare cu companii precum Nike, Mercedes sau Rolex, il devanseaza pe actualul lider al clasamentului ATP, sarbul Novak Djokovic, care a realizat castiguri totale in valoare de 55,8 milioane dolari, pozitia a treia fiind ocupata de spaniolul Rafael Nadal, cu 37,5 milioane dolari, urmat de japonezul Kei Nishikori, cu 33,5 milioane dolari.

Campionul olimpic de la Londra (2012) si Rio (2016), Andy Murray, se afla pe pozitia a sasea in aceasta ierarhie, cu 23 milioane dolari, fiind devansat de americanca Serena Williams, numarul unu mondial in tenisul feminin, care a realizat venituri de 28,9 milioane dolari.

Rusoaica Maria Sarapova, absenta din circuitul WTA incepand din luna ianuarie, dupa Openul Australiei, unde a fost depistata pozitiv la meldonium, nu a fost afectata prea mult din punct de vedere financiar din cauza suspendarii primite din partea Federatiei internationale de tenis, acumuland venituri de 21,9 milioane dolari in ultimul an.

Intre ce mai bine platiti tenismeni ai lumii se mai afla elvetianul Stan Wawrinka - 17,4 milioane dolari, poloneza Agnieszka Radwanska - 10,2 milioane dolari, daneza Caroline Wozniacki - 8 milioane dolari, spaniola Garbine Muguruza - 7,6 milioane dolari si sarboaica Ana Ivanovic - 7,4 milioane dolari.