Perechea alcatuita din tenismanul roman Horia Tecau si olandezul Jean-Julien Rojer au fost invinsi de cuplul Robert Lindstedt (Suedia)/Aisam Al-Haq Qureshi (Pakistan), cu 6-3, 7-6 (4), luni, in optimile probei masculine de dublu din cadrul turneului US Open, ultimul de Mare Slem al anului, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tecau si Rojer, favoritii numarul cinci ai probei, au cedat dupa o ora si 38 de minute.

Din punct de vedere statistic, meciul a fost unul foarte echilibrat, diferenta fiind facuta la punctele reusite cu al doilea serviciu (67%, respectiv 56%). Fiecare pereche a reusit cate 28 de mingi direct castigatoare, invinsii au avut 13 erori nefortate, iar invingatorii 14. Tecau si Rojer au reusit doar doi asi si au comis 6 duble greseli, iar invingatorii au avut 5 asi si 4 duble greseli.

Horia Tecau a ajuns anul trecut pana in sferturi la Flushing Meadows, cea mai buna perfomanta a sa la US Open, pe care a mai reusit-o si in 2011, alaturi de suedezul Robert Lindstedt.

Tecau si Rojer vor primi 40.000 de dolari si 180 de puncte ATP. Daca Tecau l-a avut in trecut partener pe Lindstedt, Rojer a facut pereche o perioada cu pakistanezul Qureshi.

Tecau si Rojer au avut anul acesta evolutii modeste la turneele de Mare Slem fata de anul trecut, sfert de finala la Australia Open, turul al doilea la Roland Garros, primul tur la Wimbledon si optimi la US Open. In 2015, perechea romano-olandeza a bifat semifinale la Melbourne si Roland Garros, titlu la Wimbledon si sferturi la New York.