Australianul Bernard Tomic (19 ATP), eliminat in runda inaugurala a turneului US Open, a fost amendat cu 10.000 dolari din cauza reactiei sale verbale cu conotatie sexuala la adresa unui spectator din tribuna, transmite Reuters.

Bernard TomicFoto: usopen.org

Australianul, deranjat de comentariile unui spectator in timpul meciului cu Damir Dzumhur, a avut o replica, surprinsa de camerele tv, cu comentarii cu tenta explicit sexuala.

"Acel spectator a spus lucruri urate la adresa mea. Au fost si altii care m-au insultat in sarbo-croata. Microfoanele de ambianta nu au captat acele insulte", a declarat Tomic, potrivit lequipe.fr.

Tomic, care si-a cerut scuze pentru remarcile sale, era cap de serie numarul 17 la ultimul turneu de Grand Slam al anului si a fost eliminat surprinzator de bosniacul Damir Dzumhur (72 ATP). Pentru prezenta pe tabloul principal la US Open, Bernard Tomic a primit 43.131 de dolari.

La aceasta editie a US Open, amenda aplicata lui Tomic este cea mai mare pana in prezent, iar organizatorii au colectat 35.600 dolari din sanctiunile aplicate in primele patru zile ale turneului. Sumele colectate ca amenzi la US Open au ca destinatie un fond de al Federatiei Internationale de Tenis care ii permite sa sustina programul competitional.

Anul trecut s-au strans in total 200.000 de dolari din amenzi.

Bernard Tomic, cap de serie numarul 17, a fost invins in primul tur de la US Open de bosniacul Damir Dzumhur, locul 72 ATP, cu scorul de 6-4, 6-3, 4-6, 7-6 (0).