​Simona Halep (locul 5 WTA - cap de serie numarul cinci) debuteaza astazi la US Open impotriva unei jucatoare pe care a invins-o de fiecare data cand a intalnit-o: Kirsten Flipkens (Belgia, locul 68 WTA). Meciul va fi primul al zilei pe "Arthur Ashe" (n.r. arena centrala a competitiei de la New York), urmand sa fie in direct pe Eurosport si LiveText pe HotNews.ro de la ora 18:00 (ora Romaniei).

Simona Halep, la US OpenFoto: usopen.org

De-a lungul timpului, Simona si Kirsten s-au intalnit de patru ori in circuitul WTA, scorul fiind 4-0 pentru sportiva nascuta la Constanta.

In eventualitatea in care o va invinge pe Flipkens, Halep se va duela in turul doi cu invingatoarea partidei dintre Lucie Safarova (Cehia - locul 35 WTA) vs Daria Gavrilova (Australia - locul 45 WTA).

Tot marti va mai evolua o sportiva din Romania: Patricia Maria Tig. Aflata pe locul 129 WTA, Tig o va intalni pe Laura Siegemund (Germania - locul 28 WTA si cap de serie numarul 26) in runda inaugurala de la US Open.

Patricia si Laura s-au mai intalni o singura data in circuitul WTA, Siegemund obtinand victoria la Charleston, in acest an. Meciul dintre Tig si Siegemund va fi al treilea de pe Terenul 14.