US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, debuteaza luni, 29 august, la New York. Roberta Vinci (finalista in 2015 la competitia americana) o are drept favorita in acest an pe Simona Halep, cap de serie numarul cinci. "E ciudat ca nu a castigat pana acum un Grand Slam", a spus Vinci, facand referire la Halep.

Simona Halep, pe Arthur AsheFoto: usopen.org

In 2015, Vinci a reusit una din cele mai mari surprize ale sezonului din tenisul de camp feminin, dupa ce a invins-o in semifinalele de la US Open pe Serena Williams. Roberta a pierdut insa finala in fata Flaviei Pennetta (retrasa intre timp din circuit).

Inainte de startul editiei din 2016, Vinci are o favorita clara: Simona Halep.

"Nu cred ca Serena (n.r. Wiliams - liderul WTA) va castiga. Halep. Mizez mereu pe ea. Este puternica, e ciudat ca pana acum nu a castigat un turneu de Grand Slam. La masculin, cred ca va castiga Murray", a precizat Vinci pentru Gazzetta dello Sport, conform News.ro.

Cea mai buna performanta a Simonei la New York a fost calificarea in semifinale, la editia de anul trecut (a fost invinsa de Flavia Pennetta).

Cap de serie numarul 5, Simona o va intalni in primul tur de la US Open pe Kirsten Flipkens, numarul 68 WTA, din Belgia. Partida va avea loc marti, 30 august, de la ora 18:00 (ora Romaniei). Disputa va fi prima a zilei pe "Arthur Ashe" si va fi in direct pe Eurosport si LiveText pe HotNews.ro.

Care sunt cele mai bune performante ale Simonei Halep la turneele de Grand Slam: finala la Roland Garros (2014), sferturi de finala la Australian Open (2014 si 2015), semifinala la Wimbledon (2014) si semifinala la US Open (2015).