Ana Bogdan, locul 117 WTA, a acces, vineri, in premiera pe tabloul principal al unui Grand Slam, la US Open si va juca in primul tur cu Sorana Cirstea, locul 88 WTA, informeaza News.ro.

Sorana CarsteaFoto: wtatennis.com

Ana Bogdan, favorita 11 in calificari, a invins-o in turul trei al calificarilor pe sportiva canadiana Francoise Abanda, locul 229 WTA, scor 6-2, 3-6, 6-2.

Cele doua romance nu s-au mai intalnit pana in prezent.

In turul al doilea, invingatoarea ar putea juca impotriva Monicai Niculescu (57 WTA). Niculescu debuteaza la competitia americana impotriva cehoaicei Barbora Strycova (19 WTA). Scorul partidelor directe este in favoarea sportivei din Cehia, 4-3.

Romania este reprezentata de sase jucatoare pe tabloul principal feminin de simplu al US Open. Pe langa cele trei sportive amintite, mai sunt in concurs Simona Halep, locul 5 WTA, Irina-Camelia Begu, locul 22 WTA si Paricia Maria Tig, locul 129 WTA.

Editia din 2016 a turneului de la US Open, cu premii totale in valoare de 46,3 milioane de dolari, se va disputa in perioada 29 august - 11 septembrie. Ultimul turneu de Grand Slam al anului va oferi cele mai mari premii din istoria tenisului, castigatorii din probele de simplu de la US Open urmand sa incaseze un cec in valoare de 3,5 milioane de dolari.