Simona Halep, favorita numarul cinci a editiei de anul acesta de la US Open, a vorbit despre prima sa victorie din cariera la competitia americana. In 2011, Simona Halep o invingea pe Na Li, castigatoarea Roland Garros din acel an, scor 6-2, 7-5, in prima runda a turneului.

Simona Halep la US OpenFoto: usopen.org

"Nu pot uita acel meci. A fost cel mai bun al meu la momentul respectiv. Li Na era jucatoarea mea favorita. Imi placea mult jocul ei. Era in top in acel moment, castigase Roland Garros in acel an. Acel succes mi-a dat incredere ca pot ajunge in top. Cred ca acel meci m-a ajutat sa ajung unde sunt acum", a spus Simona Halep pentru usopen.org.

In 2011, jucatoarea din Constanta a fost eliminata in turul secund de Carla Suarez Navarro, scor 6-3, 2-6, 2-6. Cea mai buna performanta obtinuta de Halep la Flushing Meadows a fost in editia de anul trecut, cand a ajuns pana in semifinale, unde a fost invinsa de Flavia Pennetta, scor 1-6, 3-6.

Editia din 2016 a turneului de la US Open, cu premii totale in valoare de 46,3 milioane de dolari, se va disputa in perioada 29 august - 11 septembrie. Ultimul turneu de Grand Slam al anului va oferi cele mai mari premii din istoria tenisului, castigatorii din probele de simplu de la US Open urmand sa incaseze un cec in valoare de 3,5 milioane de dolari.