Dupa un meci intrerupt de ploaie, Simona Halep, numarul 4 WTA, a fost invinsa de Angelique Kerber (Germania - 2 WTA), scor 3-6,4-6, si va rata finala turneului "Premier" de la Cincinnati, faza a competitiei unde a fost eliminata anul trecut de Serena Williams. Halep nu a mai prestat acelasi tenis de calitate cu care ne obisnuise in meciurile anterioare, iar acea revenire uimitoare din confruntarea cu poloneza Agnieszka Radwanska a venit prea tarziu pentru a mai schimba soarta meciului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Simona Halep a inceput partida cu un break, dar apoi Kerber a luat trei game-uri la rand si a preluat conducerea. Numarul 4 WTA a reusit sa revina si a restabilit egalitatea, insa Kerber si-a fructificat serviciul pentru 4-3. Meciul s-a intrerupt din cauza ploii, iar la reluare scorul a ajuns rapid la 6-3.

In cel de-al doilea set, Kerber a inceput hotarata, a condus cu 3-0 si 4-1 si parea ca este deja cu un pas in finala. Insa Halep a inceput sa isi faca jocul si s-a apropiat la 4-3, iar setul parea ca va avea un alt deznodamant. Dar Kerber a servit bine si a facut 5-3, salvand o minge de 4-4, iar apoi a incheiat setul si meciul cu 6-4.

Kerber, care va deveni numarul unu WTA daca va castiga turneul, a pus astfel capat unei serii de 13 victorii consecutive reusite de Halep, victorii care i-au adus titlurile de la Bucuresti si Montreal.

Despre partida cu Kerber din semifinale:

"Imi simt jocul. Simt ca am ajuns la un nivel bun. Nu vreau sa fac o drama din acest meci, deoarece nu este cazul. Totul este in regula, voi lua aceasta infrangere ca pe un lucru pozitiv. Sunt suparata ca am pierdut, dar sunt fericita de modul in care am jucat. La inceputul meciului nu am simtit prea bine mingea, dar pe parcurs am reglat acest lucru. Kerber a jucat bine, a meritat sa castige. Nu a fost ziua mea, ea a fost mai buna astazi. Am facut o treaba buna aici, pot spune ca este un turneu pozitiv", a mai spus Halep, conform News.ro.

"Am fost aproape sa intorc rezultatul, dar m-am trezit prea tarziu. Partea buna e ca m-am batut pana la final pentru fiecare minge. Chiar daca am pierdut, am simtit de la mijlocul setului secund ca joc cel mai bun tenis al meu, asa cum facusem in meciurile anterioare. Vreau sa o felicit pe Angelique, a stiut perfect sa gestioneze presiunea. A fost un meci bun de ambele parti", a explicat Simona, conform WTA Insider, citat de Digi Sport.

Ce spune Kerber

"Victoria cu Simona imi da multa incredere, pentru ca ea a jucat senzational la ultimele turnee. E intotdeauna un adversar redutabil si e un sentiment extraordinar sa o inving. A jucat foarte bine, dar am reusit sa o contracarez. Cred ca a iesit un meci foarte bun", a spus Angelique Kerber, potrivit Digi Sport.

Finala:

Karolina Pliskova (Cehia - 17 WTA) - Angelique Kerber (Germania - 2 WTA) - de la ora 21:00

Rezumatul partidei Simona Halep vs Angelique Kerber: