Simona Halep, numarul patru mondial, a acordat un interviu site-ului WTA, in care a vorbit despre decizia de a nu participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, dar si despre cum crede ea ca este perceputa de romani. "Lumea nu stie cat de mult muncesc in fiecare zi, cum ma antrenez si joc chiar daca nu ma simt bine. Ei vad doar meciurile si cred ca tot ce fac e sa merg la cumparaturi". Halep a renuntat la JO de la Rio, dar a declarat ca se va pregati pentru editia urmatoare.

Simona Halep, la turneul de la MontrealFoto: rogerscup.com

Vrea sa participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo

''Am fost foarte dezamagita ca a trebuit sa decid sa nu merg acolo (n.r. la Rio), dar a fost mai bine pentru sanatatea mea. Nu e usor pentru mine sa calatoresc atat de mult si sa mananc in diferite locuri, dar a fost cu siguranta o Olimpiada excelenta pentru tenisul romanesc, deoarece (n.r. Florin Merge si Horia Tecau) au jucat finala masculina de dublu. Sunt dezamagita, dar ma voi pregati pentru Tokyo! Tenisul nu e ca gimnastica la Jocurile Olimpice, dar mergi sa joci pentru tara ta si castigarea unei medalii inseamna mult pentru orice sportiv. Am jucat deja (n.r. la Jocurile Olimpice), la Londra, si m-am bucurat de sentimentul pe care l-am trait acolo si la ceremonia de deschidere'', a declarat Simona Halep.

Halep a urmarit JO de la Rio

"Am vazut totul. La gimnastica, Simone (Biles) este incredibila. L-am urmarit si pe Phelps. Stiu totul acum. Am vazut si finala de la tenis, iar Monica Puig a jucat atat de bine. Am vazut ce a scris pe Twitter — stau mai mult pe Twitter in ultima vreme — cum a fost foarte motivata si increzatoare. A fost socant doar din pricina clasamentului, pentru ca joaca foarte bine'', a spus numarul patru mondial.

Va schimba locul pentru antrenamente

''Nu e nimic sigur, dar am ajuns la un nivel in care trebuie sa schimb unele lucruri pentru a fi mai profesionista. Trebuie sa merg undeva mai cald, e mai bine pentru tenis. Cred ca voi merge in decembrie, deoarece e frig in Romania si racesc de fiecare data'', a precizat Simona Halep.

Cum crede ca este vazuta de romani

"Ei nu stiu cat de mult muncesc in fiecare zi, cum ma antrenez si joc chiar daca nu ma simt bine. Ei vad doar meciurile si cred ca tot ce fac e sa merg la cumparaturi. E drept ca merg la cumparaturi, dar nu atat de des'', a declarat Halep.

Halep, model pentru copiii din Romania

''Am auzit ca multi copii merg la tenis pentru mine. Cred ca e un lucru bun in tara noastra, o tara mica. Cred ca e bine pentru copii, deoarece astazi stau mereu pe tablete si telefoane. Sunt copii in familia mea care au deja telefon la doi ani. Asa ca mai bine le dau o racheta de tenis in loc de telefon", a mai spus Halep.

Simona Halep va juca direct in turul al doilea la Cincinnati (14-21 august), cu invingatoarea dintre Yulia Putintseva (43 WTA) si Annika Beck (44 WTA).