Serena Williams a anuntat ca nu va participa la turneul de la Cincinnati (se desfasoara in aceasta saptamana), iar aceasta absenta ar putea sa o aduca in situatia de a pierde primul loc din clasamentul WTA, dupa 183 de saptamani consecutive.

HotNews.roFoto: Hotnews

Eliminata surprinzator in turul trei al Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, Serena a declarat forfait de la Cincinnati din cauza unei accidentari la umar.

In ultimii trei ani si jumatate, ierarhia WTA a avut un singur lider mondial, Serena Williams. Sportiva din SUA ar putea insa sa piarda aceasta pozitie, daca Angelique Kerber (medalie de argint la Rio de Janeiro) se va impune la Cincinnati.

"Sunt foarte dezamagita, mai ales ca asteptam cu nerabdare sa-mi apar titlul (n.r. la Cincinnati), insa nu sunt capabila sa joc. Inflamatia mea de la umar imi pune in continuare probleme, insa abia astept sa revin pe teren cat mai rapid posibil" - Serena Williams, citata de Digisport.

In varsta de 34 de ani, Serena este neintrerupt liderul ierarhiei WTA incepand din februarie 2013. Aflata de 183 de saptamani pe prima pozitie, Serena se afla la doar trei saptamani de recordul lui Steffi Graf: 186 de saptamani consecutive pe locul intai.

"Western & Southern Open" se desfasoara in perioada 15-21 august, este din categoria Premier si are premii totale in valoare de $2,503,250. Ultima castigatoare este Serena Williams. In finala din 2015, Simona Halep a fost invinsa de Serena in doua seturi, scor 6-3, 7-6(5).