​Scotland Yard investigheaza acuzatiile potrivit carora o jucatoare britanica de tenis s-a retras de la Wimbledon din cauza ca a fost otravita deliberat,scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ultima reprezentanta a Marii Britanii in competitia pentru juniori, Gabriella Taylor, s-a retras in iulie din sferturile turneului din cauza unui virus, punand capat sperantelor pentru un titlu de Gand Slam.

Tanara de 18 ani a petrecut mai multe zile la terapie intensiva intr-un spital din Southampton din cauza unei boli nediagnosticate, care s-a dovedit ulterior a fi leptospiroza, o boala bacteriana raspandita de animale.

Scotland Yard a confirmat miercuri ca desfasoara o investigatie in cazul acuzatiilor de otravire “cu intentia de a pune viata in pericol / cauza grave probleme de sanatate”.

Acuzatiile au fost depuse pe 5 august, iar incidentul a avut loc la o adresa din Wimbledon intre 1 si 10 iulie.

“Victima s-a imbolnavit pe 6 iulie. Nu se stie unde sau cand otrava a fost ingerata. Victima, o tanara de 18 ani, a primi ingrijri spitalicesti si inca este in recuperare. Nu s-au facut arestari, ancheta continua”, se spune intr-un comunicat al politiei, in care nu se da numele lui Taylor.

Tanara jucatoare era in urma oponentei ei americane, Kayla Day, in timpul sfertului de finala, cand s-a asezat pe scaunul ei si, dupa o scurta consultare cu arbitrul de scaun, a decis ca nu poate continua.