Florin Mergea si Horia Tecau pastreaza vie speranta Romaniei la castigarea unei medalii la Jocurile Olimpice, cei doi reusind, in noaptea de marti spre miercuri, o victorie fantastica impotriva lui Soares si Melo si a publicului de fotbal din Brazilia..."Miercuri jucam cu medaliile pe masa. Obiectivul l-am spus inca de anul trecut si a ramas aceleasi - castigarea medaliei de aur", a precizat Horia. In penultimul act al competitiei de la Rio de Janeiro, perechea din Romania se va duela cu dublul american Steve Johnson/Jack Sock. Meciul va fi LiveText pe HotNews.ro in aceasta seara.

Horia Tecau si Florin Mergea la JO 2016Foto: AGERPRES
  • Meciul celor doi jucatori din Romania ar trebui sa inceapa undeva in jurul orei 20:00, ora Romaniei.
  • Horia Tecau si Florin Mergea vor juca in a treia partida de pe terenul 2. Inainte de perechea romana vor evolua: Kiki Bertens/Jean-Julien Rojer vs Venus Wiliams/Rajeev Ram si Roberto Bautista Agut vs Gilles Muller.

JO 2016: Horia Tecau si Florin Mergea, calificare superba in semifinale (6-4, 5-7, 6-2 cu Marcelo Melo si Bruno Soares)

Medalia de aur - obiectivul clar

''Miercuri jucam cu medaliile pe masa. Inca de anul trecut am spus ca obiectivul nostru este castigarea medaliei de aur la Rio. Deci, noi stim, echipa noastra stie, toata tara stie. Nu mai trebuie sa ne punem nicio presiune in plus, am ajuns aici concentrandu-ne pe fiecare minge, pe fiecare punct si asa vom face si miercuri. Acum ne vom recupera, pregatim meciul foarte bine si incercam sa executam fiecare punct ca sa castigam urmatorul meci, pentru ca el este cel mai important'' - Horia Tecau, citat de Agerpres.

Despre victoria cu Soares si Melo

''Ii cunosteam foarte bine pe Soares si pe Melo, nu au facut nimic diferit fata de ce ne asteptam. Soares a servit foarte bine, cred ca mai bine decât o face de obicei, dar si eu am servit bine, am avut o zi buna pe serviciu. Am reusit sa mi-l tin fara probleme. A fost un singur ghem, un singur break, cu o eroare la voleu, cand am pierdut acel set al doilea, dar tactica a functionat. Cand am avut sanse, am executat'' - Horia Tecau.

"Ne-am montat unul pe altul, nu ne-am pierdut concentrarea"

''Pentru noi inseamna mult ca am castigat acest meci, mai ales in aceste conditii. In setul al treilea ne-am montat repede. Am luat o pauza acolo, am respirat putin si am trecut peste acel final de set nefericit. Ne-am montat, stiam ca daca vom continua la fel si ne vom tine serviciile vor veni si sanse de retur. Au venit in primul ghem, nu l-am luat. A fost 0-40 acolo, care conta foarte mult, dar am ramas pozitivi. Asta facem noi foarte bine. Ne montam unul pe celalalt, nu ne lasam nicio secunda, niciun punct sa cadem, sa ne pierdem concentrarea. Si asta ne ajuta sa castigam meciurile. A contat cu atat mai mult pentru ca aveam de partea cealalta un public galagios si a trebuit sa fim mai conectati unul la celalalt'' - a completat Horia Tecau.

Cel mai bun tenis - in conditii de presiune

"Ne asteptam la o atmosfera ostila. A fost exact ca atunci cand am jucat contra Ecuadorului (in Cupa Davis, n. red.), cand eram juniori, dar ne-am concentrat pe era de facut pe fiecare punct si acestea sunt conditiile in care probabil noi jucam cel mai bun tenis. Si asta s-a vazut in teren. Important este ca am stat unul langa celalalt, ne-am impins de la spate si am crezut in aceasta victorie. Pentru ca era un meci foarte dificil, si cred ca am reusit sa stam mereu peste ei, sa nu-i lasam sa intre in totalitate in meci'' - Florin Mergea.

"Nu avem voie sa fim obositi, pentru asta ne-am pregatit tot anul"

''Suntem un pic obositi, urmeaza recuperarea. Miercuri avem insa meciul trei, avem destule ore de dormit si pentru asta ne-am pregatit tot anul. Nu pot sa zic ca miercuri voi fi obosit, nu am voie sa fiu. Vom fi suta la suta apti la ora meciului" - Florin Mergea.

''Cand am servit pentru meci nu m-am gandit la ceva special. Pur si simplu te gandesti la punctul urmator, pentru ca deja era 5-1 sau 5-2, nici nu mai stiu. Important este sa arunci mingea sus, sa imparti loviturile in parti mici pe care trebuie sa le faci si asa nu te gandesti la scor. Trebuie sa castigi, esti la un pas de victorie, iar daca te gandesti la scor poate nu mai poti sa joci. Important este ca am lucrat mult si s-a vazut ca suntem tari in momentele acestea" - Florin Mergea.

Despre adversarii din semifinale

''Urmatorii adversari, americanii Steve Johnson si Jack Sock, sunt doi jucatori foarte buni pe care normal ca-i cunoastem din circuit, dar important este exact ce am facut si pana acum, sa ne concentram la ce trebuie sa facem noi, bineinteles si in functie de ei. Tactica este importanta si sa jucam fiecare punct. Ne dorim foarte mult sa castigam", a conchis Florin Mergea.

Semifinale dublu:

Steve Johnson/Jack Sock - Horia Tecau/Florin Mergea

Marc Lopez/Rafael Nadal - Daniel Nestor/ Vasek Pospisil.