Jucatoarea romana de tenis Andreea Mitu a fost invinsa de spaniola Garbine Muguruza cu 6-2, 6-2, duminica, in primul tur al probei de simplu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, scrie Agerpres.

Andreea MituFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Mitu, care a inlocuit-o in ultimul moment pe sarboaica Jelena Jankovic (accidentata), a cedat dupa o ora si 12 minute in fata numarului patru mondial.

Muguruza a reusit 19 lovituri direct castigatoare si a comis 22 de erori nefortate, in timp ce Mitu a facut 6 duble greseli, 25 de erori nefortate si a avut doar 13 ''winners''.

Andreea Mitu a inceput bine meciul si a condus cu 2-0, dar apoi iberica a luat opt ghemuri la rand. Romanca a revenit in joc si a luat doua ghemuri si in setul al doilea, cedat tot cu 2-6.

Andreea Mitu, ajunsa pe locul 190 in lume la simplu, castigase primul sau meci direct cu Muguruza, in 2011, la un turneu ITF de la Mamaia, cu 6-2, 2-6, 7-5, in optimi.

Mitu va juca si la dublu, alaturi de Raluca Olaru, impotriva unguroaicelor Timea Babos/Reka-Luca Jani.

Muguruza o va intalni in turul al doilea pe nipona Nao Hibino, care a invins-o neasteptat pe Irina Begu, cu 6-4, 3-6, 6-3.