Irina Camelia Begu, numarul 31 mondial, a invins-o, joi, scor 6-3, 6-3, pe Monica Puig (locul 37 WTA) si s-a calificat in finala turneului de la Florianopolis, unde va evolua impotriva maghiarei Timea Babos, care a trecut in semifinale de sportiva din Romania, Ana Bogdan, scor 7-6, 6-3, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Irina Begu a avut nevoie de o ora si 24 de minute de joc pentru a se califica in ultimul act al turneului de la Florianopolis, ultima competitie inaintea Jocurilor Olimpice. Sportiva din Romania si-a pierdut o singura data serviciul in primul set, la scorul de 2-1 in favoarea sa si a reusit, la randul sau, trei break-uri, decisive pentru a-si adjudeca prima mansa, scor 6-3.

Actul al doilea a debutat tot cu Irina Begu la conducere, care s-a desprins la 3-1, insa, imediat si-a cedat serviciul si sportiva din Puerto Rico a restabilit egalitatea. La 4-3 in favoarea sa, Begu a castigat pe serviciul advers si s-a impus cu 6-3. Irina Begu a servit noua asi fata de doar unul singur al adversarei, care a avut, de asemenea, si sapte duble greseli.

S-a terminat 6-3, 6-3 pentru Irina Begu, care va juca in finala cu Timea Babos, locul 44 mondial. Sportiva din Ungaria a invins-o in doua seturi pe Ana Bogdan, numarul 137 WTA, scor 7-6, 6-3.

Begu si-a aflat, joi, adversara din primul tur de la Jocurile Olimpice. A doua romanca din clasamentul mondial va evolua impotriva japonezei Nao Hibino (84 WTA), sportiva pe care a invins-o in aceasta saptamana, chiar la Florianopolis, scor 6-2, 6-4.