Simona Halep a castigat turneul de la Montreal, dupa ce a invins-o in doua seturi, scor 7-6(2), 6-3, pe americanca Madison Keys (12 WTA). Halep a declarat ca este fericita ca s-a impus la Montreal, la 40 de ani de cand Nadia Comaneci a primit prima nota de 10 din istoria gimnasticii, in timpul Jocurilor Olimpice de vara de la Montreal (Canada).

Simona Halep si Madison Keys, dupa finala de la MontrealFoto: rogerscup.com

"E placut ca dupa 40 de ani am castigat aici la Montreal. E un lucru frumos pentru romani si sunt fericita ca am putut-o face'', a declarat Halep, cu referire la implinirea a 40 de ani de cand gimnasta Nadia Comaneci a primit nota 10 la Montreal, la Jocurile Olimpice.

''In prima mea zi la Montreal am fost la evenimentul care a marcat aceasta aniversare pentru ea si acest lucru m-a motivat un pic'', a adaugat Simona, citata de site-ul WTA.

Simona Halep a cucerit al 14 titlu din cariera si al treilea din acest an, dupa cele de la Madrid si Bucuresti si a ajuns la 10 victorii consecutive.

"Nu a fost cel mai bun tenis al meu, deoarece nu am putut sa-l joc. Ea (Keys) a lovit foarte puternic. Stie toata lumea ca nu pot lovi mai puternic decat ea, e imposibil la corpul meu si la inaltimea mea. Am incercat sa trimit mingea cat mai departe de ea, sa o fac sa alerge. Cred ca am reusit acest lucru, iar ea a ratat. A fost cu adevarat dificil pentru mine sa reusesc 'winners' deoarece mingea venea prea tare. Sunt obosita,'' a declarat Simona Halep la conferinta de presa dupa finala de simplu.

Halep a inceput anul pe locul al doilea in clasamentul WTA, dar a coborat pana pe pozitia a saptea in luna mai. Dupa parcursul exceptional de la Montreal, romanca a revenit de luni pe locul al treilea in ierarhia WTA.

''Planul A era sa incerc sa fiu agresiva, dar a fost imposibil. Stiam ca trebuie sa trimit mingile inapoi si sa nu le lovesc usor, pentru ca ea le poate ataca. Am incercat sa fiu solida pe picioare si sa deschid unghiurile. La asta m-am gândit cand am inceput jocul'', a mai spus Halep.

"A fost dificil pentru mine sa vin de pe zgura pe hard. Dar, daca am incredere, pot sa-mi fac mai usor jocul meu si sa castig meciurile. Am castigat contra unor jucatoare de top si acest lucru ma bucura mai tare ca am un nivel bun in acest moment'', a mai spus Halep.

''Imi place la Montreal. Ma simt ca in Europa, am mai spus-o. Cu toti romanii din tribune, m-am simtit ca acasa. Au venit multi in fiecare zi, nu doar la finala. A fost o atmosfera extraordinara'', a mentionat Halep.

"Barbatul care m-a anuntat la teren mi-a spus doua cuvinte in romana si asta m-a motivat foarte mult. Mi-am spus ca trebuie sa castig'', a precizat Simona Halep.

La randul sau, Madison Keys a declarat dupa meci: ''O singura persoana pleaca de aici complet bucuroasa. Evident nu a fost o saptamana rea, deoarece am pierdut doar un meci. Cred ca am facut un turneu bun. Mi-as fi dorit ca ziua sa fie diferita. Uneori se intampla, trebuie sa iei lucrurile pozitive si sa mergi mai departe''.

Dupa finala de simplu, Halep a evoluat in premiera in ultimul act al probei de dublu. Perechea Simona Halep/ Monica Niculescu a fost invinsa, scor 6-3, 7-6 (5), de rusoaicele Ekaterina Makarova/Elena Vesnina.

"Cred ca meciurile de dublu ma ajuta sa exersez la retur, dar si serviciul. Iau toate lucrurile pozitive si incerc sa ma bucur de tenis", a mai adaugat Halep.

"Nu e usor sa joci cu Simona si Monica, deoarece Simona a castigat titlul la simplu si a avut o saptamana extraordinara", a spus Vesnina dupa finala. "La fel si Monica; a castigat la Washington. Au avut un parcurs bun si nu stiam la ce sa ne asteptam, pentru ca nu am vazut multe meciuri cu ele. A fost o finala nervoasa si ma bucur ca am rezistat in momentele dificile si am reusit sa castigam'', a mai spus rusoaica.

Monica Niculescu a tinut sa le multumeasca suporterilor romani pentru sustinere, dar si Simonei pentru faptul ca a fost partenera ei in proba de dublu: "Vreau sa ii multumesc Simonei pentru ca a jucat cu mine; nu-mi vine sa cred! M-am simtit foarte bine in fiecare meci, am crescut si am jucat din ce in ce mai bine. Ii multumesc directorului turneului pentru wildcard."