Perechea Simona Halep/Monica Niculescu, beneficiara unui wild card, s-a calificat, sambata, in finala probei de dublu la turneul WTA de la Montreal, cu premii totale de 2.714.413 de dolari.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele doua romance au invins cuplul format din jucatoarele slovene Andreja Klepac si Katarina Srebotnik, cu scorul 6-2, 3-6, 10-6.

De mentionat ca romancele au revenit in super tie-break dupa ce au fost conduse cu 6-3, castigand apoi sapte puncte consecutive.

Si in sfertul cu Garcia/Mladenovici cele doua revenisera in super tie-break. Simona si Monica au fost conduse vineri cu 7-4, dar au reusit sa intoarca scorul dupa patru puncte consecutive (8-7). Frantuzoaicele au egalat (8-8), dar reprezentantele noastre s-au impus cu 10-8.

In ultimul act al probei e dublu, Halep si Niculescu vor juca impotriva rusoaicelor Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (cap de serie 4) invingatoare in semifinala in fata perechii Christina McHale/Asia Muhammad cu 6-2, 6-4.

Simona Halep, cap de serie numarul 5, s-a calificat si in finala de simplu a turneului WTA de la Montreal, dupa ce a invins-o in trei seturi, scor 6-0, 3-6, 6-2, pe germanca Angelique Kerber, favorita numarul doi.

Halep va juca, in premiera, doua finale in aceeasi zi, ea urmand sa dispute duminica ambele ultime manse ale probei feminine.

Monica si Simona au fost incurajate, ca pe parcursul intregului turneu, de numerosi romani aflati in tribune.

Niculescu a fost eliminata in turul doi de poloneza Agnieszka Radwanska, cap de serie numarul 4, scor 6-1, 7-5.