Jucatoarea de tenis Cagla Buyukakcay, din Turcia, aflata pe locul 67 in clasamentul mondial, va participa, in locul Simonei Halep, la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, dupa ce numarul 5 WTA si-a anuntat retragerea din cauza virusului Zika, informeaza cotidianul Sabah, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cagla Buyukakcay, in varsta de 26 de ani, sportiva care a participat, saptamana trecuta, la BRD Bucharest Open, va deveni prima jucatoare de tenis din istorie care concureaza pentru Turcia la Jocurile Olimpice.

Inlocuitoarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice este cea mai buna jucatoare de tenis din Turcia. Buyukakcay a devenit prima sportiva din Turcia care a castigat un turneu in circuitul WTA si totodata prima jucatoare care a trecut de primul tur al unui turneu de Mare Slem, in acest an la Roland Garros.

Cagla Buyukakcay a ajuns, saptamana trecuta, pana in optimile turneului WTA de la Bucuresti, insa a fost eliminata de americanca Vania King, scor 6-7 (2), 6-4, 1-6. In primul tur, Buyukakcay a trecut, in doua seturi, de Kristina Kucova, din Slovacia.