Capitanul nejucator al echipei de Cupa Davis, Andrei Pavel, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca nu este o rusine faptul ca Romania a pierdut in fata Spaniei, o echipa valoroasa cu care tara noastra a reusit sa se bata de la egal la egal, potrivit Agerpres.

Andrei PavelFoto: AGERPRES

"Am pierdut in fata Spaniei, dar sunt multumit de baieti pentru ca au dat totul in acest meci. Ne-am batut cu Spania de la egal la egal. Sa nu uitam ca ei au doi jucatori in primii 20 din lume, asa ca nu e o rusine ca am pierdut. A fost o reusita, dar in acelasi timp un gust amar pentru ca tuturor ne place sa castigam. Sa fim totusi cu picioarele pe pamant pentru ca am pierdut in fata Spaniei", a spus Pavel, dupa infrangerea suferita de Romania cu scorul de 4-1 in meciul cu Spania din turul doi al Cupei Davis, Grupa I valorica a zonei Europa/Africa.

Capitanul nejucator este ingrijorat de faptul ca nu are o baza de selectie mai mare pentru Cupa Davis. "Din pacate, in tenisul masculin nu vin din spate jucatori. Celor care sunt acum juniori le este greu sa treaca la profesionisti si ii inteleg. Eu, ca si capitan de Cupa Davis, mi-ar placea sa fie mai multi jucatori, dar din pacate nu prea am de unde sa aleg. Incerc mereu sa fac cea mai buna echipa si sunt mandru de acesti baieti", a precizat Andrei Pavel.

In cadrul aceleiasi conferinte de presa, Adrian Ungur a afirmat ca si-ar fi dorit sa castige partida cu Pablo Carreno Busta, ultima a confruntarii cu Spania, chiar daca nu mai avea nicio miza. "Mi-am dorit foarte mult sa castig acest meci, chiar daca nu mai avea nicio miza. Din pacate nu am reusit acest lucru. Macar au fost cateva schimburi de mingi spectaculoase, ma bucur pentru acest lucru", a adaugat Ungur.

Echipa de tenis a Spaniei a invins Romania cu scorul final de 4-1 in turul doi al Cupei Davis, Grupa I valorica a zonei Europa/Africa.

Spania va disputa barajul pentru promovarea in Grupa Mondiala, in timp ce Romania va juca in sezonul urmator in turul I al Cupei Davis, Grupa I valorica a zonei Europa/Africa.

Vineri, Feliciano Lopez l-a invins pe Marius Copil (scor 7-6 (4), 5-7, 6-4, 3-6, 6-3), iar Roberto Bautista Agut pe Adrian Ungur (scor 6-3, 6-2, 6-1). Sambata, in meciul de dublu, perechea Florin Mergea/Horia Tecau a adus Romaniei singurul punct prin victoria obtinuta in fata cuplului Feliciano Lopez/Marc Lopez cu 3-6, 6-1,1-6, 7-5, 6-3.

Duminica, in primul meci al zilei, Roberto Bautista Agut s-a impus in fata lui Florin Mergea, inlocuitorul lui Marius Copil, accidentat, cu scorul de 6-4, 6-3, 6-2. In ultima partida a cofruntarii Romania - Spania, Pablo Carreno Busta l-a invins pe Adrian Ungur cu scorul de 6-3, 7-6 (5).