Simona Halep a avut parte de un meci greu cu Vania King (SUA - locul 144 WTA), o disputa cu multe rasturnari de scor si cu lovituri superbe de ambele parti. Condusa cu 1-0 la seturi si 4-3 cu break, Halep a avut puterea sa revina si sa se impuna in trei seturi, scor 6-7(3), 6-4, 6-3. In finala "BRD Bucharest Open", numarul 5 WTA o va intalni, duminica, pe Anastasija Sevastova (Letonia, numarul 66 WTA si cap de serie numarul 7).

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciul de pe arena centrala a durat doua ore si zece minute.

  • Pentru calificarea in finala competitiei bucurestene, Halep va primi 21.400 de dolari si 180 de puncte in ierarhia WTA de simplu.
  • Marea castigatoare a trofeului va incasa un cec in valoare de 43.000 de dolari si 280 de puncte WTA.
  • Simona Halep si Anastasija Sevastova s-au intalnit de patru ori pana in acest moment, scorul fiind 3-1 pentru jucatoaea letona.
  • Finala de la "BRD Bucharest Open" se va disputa duminica, de la ora 16:00, urmand sa fie in direct pe Digisport 2 si LIVESCORE pe HotNews.ro.
  • Pana in acest moment, Simona Halep are 12 titluri in cariera, unul din acestea fiind cucerit la Bucuresti, la editia din 2014.

Ultima castigatoare a competitiei bucurestene este Anna Karolina Schmiedlova, din Slovacia (s-a impus in 2015). In acest an, Anna a fost eliminata deja din runda inaugurala.

"BRD Bucharest Open" este un turneu dotat cu premii totale in valoare de 250.000 de dolari.

Castigatoare de-a lungul timpului:

2014 - Simona Halep (simplu) - Alexandra Cadantu/ Elena Bogdan (dublu)

2015 - Anna Karolina Schmiedlova (simplu) - Oksana Kalashnikova / Demi Schuurs (dublu).