Simona Halep (locul 5 WTA si cap de serie numarul unu) a avut o evolutie solida (cea mai buna din aceasta saptamana pe zgura bucuresteana) in meciul cu Danka Kovinic (Muntenegru, 54 WTA si cap de serie numarul 6), castigand categoric partida din sferturile "BRD Bucharest Open", scor 6-4, 6-2. Meciul a durat o ora si 12 minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

A fost prima intalnire din circuitul WTA intre cele doua jucatoare.

Pentru calificarea in semifinale, Simona Halep si-a asigurat un cec in valoare de $11,300 si 110 puncte in clasamentul WTA de simplu.

"Nu a fost un meci usor, stiam ca joaca bine, ma bucur ca am reusit sa castig si am ajuns din nou in semifinale. Jucatoarele din Top 5 sunt mai puternice, poate nu gresesc atat, poate sunt mai concentrate. Fiecare meci este foarte greu, nu seamana unul cu altul, dar toate luptam. Va fi un meci diferit, o zi diferita (n.r. partida cu Vania King). Am jucat, dar pe hard. Joaca rapid, inteligent, sper sa lupt si sa castig meciul. Simt emotia tatalui mai mult, dar ma descurc. Le multumesc ca sunt alaturi de mine si multumesc fanilor ca au fost alaturi de mine" - Simona Halep, la finalul partidei cu Danka Kovinic.

Rezultate sferturi:

L.Siegemund - P.Hercog 6-2, 6-1

V.King - P.Parmentier 6-3, 6-1

A.Sevastova - S.Errani 7-6(4), 6-3

S.Halep - D.Kovinic 6-4, 6-2

Program semifinale:

Sambata, de la ora 17:00

Laura Siegemund (43 WTA - favorita 4) vs Anastasija Sevastova (66 WTA - favorita 7)

Simona Halep (5 WTA - favorita 1) vs Vania King (144 WTA).

Ultima castigatoare a competitiei bucurestene este Anna Karolina Schmiedlova, din Slovacia (s-a impus in 2015). In acest an, Anna a fost eliminata deja din runda inaugurala.

"BRD Bucharest Open" este un turneu dotat cu premii totale in valoare de 250.000 de dolari.

Castigatoare de-a lungul timpului:

2014 - Simona Halep (simplu) - Alexandra Cadantu/ Elena Bogdan (dublu)

2015 - Anna Karolina Schmiedlova (simplu) - Oksana Kalashnikova / Demi Schuurs (dublu).