Elena Gabriela Ruse si Cristina Dinu au venit in studi-ul BRD Tennis Insider dupa ce au castigat impreuna in primul tur la dublu. Alaturi de ele a fost Alina Tecsor-Cercel, capitanul echipei de Fed Cup, care este invitatul permanent al emisiunii in aceasta saptamana.

BRD Tennis InsiderFoto: treizecizero.ro

Cristina Dinu:

E prima oara cand jucam impreuna la un turneu oficial, am vazut ca ne intelegem bine, ca neincurajam reciproc si s-a terminat cu bine.

Mie-mi place sa joc acasa, e presiune, dar publicul e alaturi de tine si-ti da incredere.

La inceput, cand am trecut la seniori, nu stiam cu ce se mananca, dar usor, usor am vazut ca nivelul nu este atat de departe, adica esti acolo. Asta-ti da incredere -sa vezi ca esti la nivel cu celelalte si ca poti castiga.

Cel mai important a fost pentru mine anul asta sa fiu sanatoasa pentru ca revenisem dupa accidentare. E din ce in ce mai bine, merg la turnee mai mari si am mai multa incredere in mine.

Cateodata calatoresc cu antrenoarea, cu tata sau singura. E destul de greu.

Dupa acest turneu, pentru mine urmeaza un turneu de 75.000 dolari in Cehia, apoi cateva prin Germania, dar dupa turneu va fi bine stabilit programul, deocamdata ne concentram aici.

*

Elena Gabriela Ruse:

Eu am avut niste emotii la inceput, e normal, esti acasa, tot publicul e cu tine. Pentru primul meci, chiar a fost bine. Eu am fost cea mai agitata din echipa.

Presiune nu pot sa spun ca e, sunt bucuroasa ca sunt aici, multumesc Federatiei pentru oportunitatea de a juca printre cele mai bune jucatoare ale lumii, o sa incerc sa dau tot ce pot.

Am avut cateva meciuri la care am fost stresata (in trecerea de la juniorat la seniorat). Pana cand a venit managerul meu, Gabi Trifu, caruia ii multumesc, si mi-a spus sa fiu relaxata, ca nu e nimic diferit fata de ce jucam la juniori. Am venit anul trecut in turneul de la Bucuresti dupa ce am primit un Wild Card si acolo am inceput experientele si jocurile mele in partea de seniorat.

Eu sunt de parere ca orice jucatoare poate fi invinsa, nu conteaza ca esti locul 1000 sau 20. Intri sa joci, in primul rand, si sa-ti faci treaba.

La pregatirea fizica trebuie sa mai lucrez, asa imi spun antrenorii. Pentru ca tenis stie toata lumea, ma refer la nivelul meu. Acum conteaza cine rezista fizic, pentru ca incepi sa ai din ce in ce mai multe meciuri grele, de intensitate ridicata si-ti trebuie multa rezistenta.

Orice fata de-a noastra care se afla in top este un model pentru mine. De la ce se intampla in teren pana la comportament, la toate lucrurile pe care le fac. Monica Niculescu e ca sora mea, ne intelegem foarte bine. Nu am rezistenta, nici gandirea ei, sa fim sinceri, dar am alte calitati.

Mi-am propus sa ajung pana la sfarsitul anului in primii 150. Nu e simplu, dar e realizabil.

Citeste mai mult si comenteaza pe treizecizero.ro