Jucatoarea americana de tenis Serena Williams, deja invingatoare la simplu, a cucerit titlul si in proba de dublu a turneului de la Wimbledon, alaturi de sora sa Venus Williams, cele doua impunandu-se in finala, cu 6-3, 6-4, in fata perechii compuse din Timea Babos (Ungaria) si Yaroslava Shvedova (Kazahstan), informeaza Agerpres.

Serena si Venus WilliamsFoto: wimbledon.com

Acesta este al saselea titlu cucerit de surorile Williams la Londra, dupa cele din 2000, 2002, 2008, 2009 si 2012. In total, cele doua jucatoare americane au adunat 14 trofee de Grand Slam in tot atatea finale de dublu.

Cu cateva ore inainte, Serena Williams a castigat pentru a saptea oara trofeul la simplu pe iarba de la Wimbledon si, totodata, al 22-lea titlu de Mare Slem din cariera sa, dupa victoria cu 7-5, 6-3 in finala cu germanca Angelique Kerber.

Tot sambata, finala de dublu masculin, in care toti cei patru participanti au fost francezi, a fost castigata de perechea Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut in fata echipei Julien Benneteau/Edouard Roger-Vasselin, scor 6-4, 7-6 (1), 6-3, informeaza News.ro.