Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 5 WTA, a declarat, sambata, la tragerea la sorti a tabloului turneului BRD Bucharest Open, ca nu a luat inca nicio decizie cu privire la participarea sa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, transmite News.ro.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Decizia mea nu este inca luata. Nu vreau sa comentez mai mult, deoarece nu stiu inca ce voi face. Atunci cand voi sti suta la suta voi anunta. Nu pot sa va dau o data anume cand ma voi decide. Da, ma tem de virusul Zika. Imi doresc sa am o familie, imi doresc copii sanatosi, de aceea ma voi gandi foarte serios", a spus Halep.

Fostul presedinte al COSR, Ion Tiriac, a afirmat la randul sau, sambata, ca jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 5 WTA, nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Simona Halep a mai afirmat ca gimnasta Catalina Ponor merita sa fie portdrapelul Romaniei la JO: "Nu a fost foarte mare problema cu portdrapelul. O felicit pe Catalina Ponoir, cred ca este o mare onoare sa porti drapelul la Olimpiada. E o campioana, merita acest lucru. Nu cunosc sa fie vreo lege ca trebuie sa fii medaliat ca sa poti fi portdrapel", a precizat Halep.

Gimnasta Catalina Ponor a fost aleasa de Comitetul Executiv al COSR portdrapelul Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care vor avea loc intre 5 si 21 august. In varsta de 28 de ani, Ponor este tripla campioana olimpica (echipe, barna, sol) la Atena, in 2004, si medaliata cu argint (sol) si cu bronz (echipa) la Londra, in 2012.

Cinci sportivi au fost nominalizati de catre COSR pentru a fi portdrapel, iar intre acestia s-au numarat si jucatoarea de tenis Simona Halep si handbalista Cristina Neagu.

Dupa tragerea la sorti a tabloului turneului BRD Bucharest Open, Halep a declarat ca vrea sa castige trofeul. "Nu am apucat sa joc contra ei niciodata (n.r. - Barbora Krejcikova). Eu iau in serios fiecare meci si cred ca va fi dificil primul meci aici. Ma bucur ca am revenit la acest turneu si ca sunt apta sa joc si sper sa castig", a spus Halep.

Jucatoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numarul unu si locul 5 WTA, o va intalni pe Barbora Krejcikova (Cehia), pozitia 188 in ierarhia mondiala, in primul tur la BRD Bucharest Open, s-a stabilit, sambata, la tragerea la sorti. Halep (24 de ani) si Krejcikova (20 de ani) nu s-au mai intalnit pana acum.