​Liniștită, Simona a făcut o analiză obiectivă meciului, identificând de la primul răspuns minusurile din jocul ei de azi. N-a dramatizat, nici exagerat importanța eliminării, a pus degetul pe i, admițând că i-a lipsit curajul în momentele cheie și caută mai mult constanță în abordarea punctelor importante. Dar a continuat să sublinieze că se va întoarce la muncă și va căuta să continue drumul bun. În spatele ei rămâne un turneu bun, cu două victorii solide, la Bertens și Keys, și un sfert de finală improbabil înainte de startul turneului, când era neclar dacă accidentarea la tendonul lui Ahile o va afecta sau nu: "Cred că am avut două săptămâni bune. Dacă ne gândim că nu am jucat niciun meci oficial pe iarbă înainte de a veni aici, e un rezultat foarte bun pentru mine. E al doilea Grand Slam la rând la care joc un tenis decent, aș zice un tenis bun. Sunt mulțumită de felul în care mă prezint acum. Sunt încrezătoare că pot îmbunătăți multe în ce mă privește și în jocul meu. Voi continua să muncesc, să cred și să ma bucur."

Simona HalepFoto: wimbledon.com

Ce i se pare că îi lipsește, deocamdată, pentru a fi o prezență constantă în semifinalele și finalele de Slamuri? “Atitudinea pe care o am atunci când joc mingi importante; ce simt în interiorul meu la punctele mari. Uite, ieri, cu Keys, am fost bine, azi nu am fost bine la astfel de mingi. Trebuie să fiu mai constantă la ceea ce ține de acest aspect, să fiu mult mai îndrăzneață atunci când jocul este 50/50; sunt multe alte lucruri la care pot să progresez. O să le iau încet-încet și să văd cât timp îmi trebuie pentru toate. Încerc doar să fac cât de mult pot în fiecare zi, să vorbesc cu antrenorul despre ce mi-a lipsit în ziua respectivă, cum am vorbit și acum, și ce trebuie să fac mai bine. ”.

În ce-l privește pe Darren Cahill, cei doi se vor revedea cu o săptămână înainte de turneul de la Montreal. “Cred că are nevoie de o pauză”, glumit ea.

Citește articolul complet, cu toate declarațiile Simonei despre turneu și ce-și propune în continuarea sezonului, pe Treizecizero.ro