​Tenismenii Marius Copil, Adrian Ungur, Horia Tecau si Florin Mergea vor face parte din echipa Romaniei pentru meciul cu Spania, din turul al doilea al Grupei I al zonei Europa-Africa a Cupei Davis. Confruntarea dintre Romania si Spania se va desfasura in perioada 15-17 iulie, in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.

Echipa Romaniei la Cupa DavisFoto: frt.ro

Sistemul de joc va fi cel mai bun din cinci meciuri. Invingatoarea va disputa un baraj pentru a promova in Grupa Mondiala a Cupei Davis. Pe 15 iulie, vor avea loc primele doua meciuri in proba de simplu, meciul de dublu este programat pe 16 iulie, iar celelalte doua meciuri de simplu se vor disputa pe 17 iulie.

Capitanul nejucator al echipei de Cupa Davis a Romaniei, Andrei Pavel, a declarat ca partida cu Spania va fi una dificila, insa echipa va face tot posibilul pentru a obtine victoria.

"Ne bucuram ca putem oferi fanilor echipei nationale o astfel de partida, in compania Spaniei, una dintre cele mai mari forte ale tenisului mondial. Vom juca la Cluj si asta ne ofera un ascendent moral, avand in vedere felul in care publicul a sustinut echipa de Fed Cup a Romaniei, o echipa care a facut meciuri atat de frumoase in Sala Polivalenta.

Speram ca si echipa masculina a Romaniei sa fie sustinuta la fel de frenetic si acest lucru sa ne motiveze o data in plus. Suntem constienti ca ne asteapta o partida dificila, dar vom face tot ce ne sta in putinta pentru a juca motivat, la victorie, fapt ce ar insemna enorm pentru tenisul romanesc, pentru sportul romanesc in general", a declarat Andrei Pavel intr-un comunicat de presa - Agerpres.

Marius Copil (174 ATP) are 25 de ani, a debutat in Cupa Davis in 2009 si a jucat 18 meciuri, dintre care 14 la simplu (10 victorii, 4 infrangeri).

Adrian Ungur (187 ATP) are 31 de ani si a debutat in Cupa Davis in 2010. Are 19 meciuri la simplu (10 victorii, 9 infrangeri).

Horia Tecau are 31 ani si se afla pe locul 6 in ierarhia ATP de dublu. A debutat in Cupa Davis in 2003 si a disputat 22 de meciuri (12 victorii si 8 infrangeri la dublu).

Florin Mergea are 31 ani si ocupa locul 13 ATP la dublu. A debutat in Cupa Davis in 2003 si are 14 meciuri la dublu (7 victorii si 5 infrangeri).