Înfrângerea în cinci seturi cu Kontinen/Peers, în turul al treilea la Wimbledon, l-a mâhnit teribil pe Florin Mergea. Într-o discuție cu Treizecizero de după meci, Florin a spus că problemele de comunicare între el și Rohan Bopanna nu dau semne că se pot repara, iar echipa și-a atins plafonul maxim. Florin spune că a renunțat deja, pentru moment, la gândul calificării la Turneul Campionilor, că nu este mulțumit cu rezultatele fluctuante ale echipei și cu comunicarea defectuoasă cu partenerul său. El și Rohan au avut o singură discuție “cu cărțile pe față” în ultima perioadă: “Nu avem o comunicare normală, așa cum ar fi normal să fie într-o echipă la acest nivel. Asta este un lucru care ne trage în jos și se vede în aceste rezultate.”

HotNews.roFoto: Hotnews

Florin vede, în schimb, un sprijin în faptul că următoarea perioadă o va petrece alături de Horia Tecău. Cei doi vor juca împreună atât meciul de Cupa Davis cu Spania, cât și în turneele pe hard de la Washington și Toronto, după care se vor îndrepta către Rio.

Iar de aici lucrurile devin și mai interesante, pentru că Mergea spune că perspectivele sunt ca parteneriatul lor să se transforme într-unul full time. "E greu să iau acum o decizie (n.a. vizavi de Bopanna), dar voi fi forțat să o iau mai degrabă mai devreme decât mai târziu", spune Florin, care crede că ar fi o posibilitate ca el și Horia să joace împreună în circuit chiar din finalul acestui sezon, ca pregătire pentru următorul.

Despre toate astea, pe larg, în interviul de pe Treizecizero.ro cu Florin Mergea