Novak Djokovic, castigatorul ultimelor doua editii ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon si numarul unu mondial, a oferit surpriza turului trei in proba masculina de simplu, fiind eliminat de locul 41 ATP, Sam Querrey. Americanul s-a impus cu scorul de 7-6 (8-6), 6-1, 3-6, 7-6 (7-5), in urma unei partide care a durat 3 ore si 4 minute si care s-a intins pe parcursul a doua zile, fiind intrerupta in mai multe randuri de ploaie.

Novak Djokovic, la WimbledonFoto: wimbledon.com

Sarbul este invingatorul din acest an al turneelor Australian Open si Roland Garros si se afla la cea de-a doua infrangere a sezonului (dupa cea de la Mastersul de la Monte Carlo, in fata cehului Jiri Vesely, scor 4-6, 6-2, 4-6).

Sam Querrey, favoritul numarul 28, va incasa un premiu de 132.000 lire si il va intalni in optimi pe francezul Nicholas Mahut.

"Este incredibil, traiesc un vis. Victoria este cu atat mai mare cu cat este impotriva numarului unu si a venit la cel mai important turneu din lume. Am servit bine. Astazi a fost mai complicat, mai ales la final, cand am facut cateva erori. Am fost linistit aseara (n.r. dupa intreruperea partidei). Astazi (n.r. duminica) am pierdut primul set, dar apoi am fost putin norocos deoarece a venit acea intrerupere" - Sam Querrey, la finalul partidei cu Novak Djokovic.

Dupa eliminarea prematura a lui Nole, Andy Murray (castigator in 2013) si Roger Federer (s-a impus de sapte ori la Londra) sunt vazuti drept principali favoriti la castigarea trofeului.

In varsta de 29 de ani, Novak are in palmares 12 titluri de Grand Slam. Sarbul se afla la doua trofee in urma lui Pete Sampras si a lui Rafael Nadal (ambii cu cate 14) si la cinci distanta de liderul Roger Federer (cu 17 titluri).

Djokovic s-a impus de trei ori la Wimbledon, in 2011, 2014 si 2015 (la ultimele doua editii l-a invins in finala pe Roger Federer).