Perechea alcatuita din tenismanul roman Horia Tecau si olandezul Jean-Julien Rojer, detinatoarea titlului, a fost invinsa surprinzator de cuplul Jonathan Marray (Marea Britanie)/Adil Shamasdin (Canada), cu 6-2, 7-6 (3), joi, in runda inaugurala a probei masculine de dublu din cadrul turneului pe iarba de la Wimbledon, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tecau si Rojer, favoritii numarul patru ai probei, au cedat dupa o ora si 14 minute, avand procentaje inferioare atat la primul serviciu, cat si la punctele facute cu ambele servicii si la cele pe serviciul adversarilor.

Shamasdin (34 ani, 117 ATP) si Jonathan Marray (35 ani, 89 ATP) fac pereche doar din luna aprilie, iar bilantul lor era de 4 victorii si 7 infrangeri inainte de Wimbledon.

Tecau si Rojer (cea mai buna pereche a anului trecut) au un singur titlu anul acesta, castigat pe zgura, la Madrid. Romanul si-a mai trecut in palmares un titlu si la Bucuresti, insa alaturi de Florin Mergea.

Atat Tecau (6 ATP la dublu), cat si Rojer (7 ATP la dublu) vor cobori vertiginos in ierarhia mondiala dupa Wimbledon. Cei doi s-au ales doar cu 9.250 lire sterline pentru evolutia de anul acesta la All England Club.

Nici Monica Niculescu nu a reusit sa treaca de primul tur la dublu feminin, alaturi de rusoaica Margarita Gasparian, favoritele numarul 12 fiind intrecute de cuplul Alexandra Panova (Rusia)/Shelby Rogers (SUA) cu 4-6, 6-4, 6-3.