Detinatoarea titlului de anul trecut, perechea formata din tenismenul roman Horia Tecau si olandezul Jean-Julien Rojer este favorita numarul patru in proba masculina de dublu din cadrul turneului pe iarba de la Wimbledon, al treilea de Mare Slem al anului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tecau si Rojer vor juca in primul tur de la Wimbledon contra cuplului britanico-canadian Jonathan Marray/Adil Shamasdin. Anul trecut, perechea romano-olandeza a trecut in finala turneului de Jamie Murray, din Marea Britanie, si John Peers, din Australia, cu 7-6, 6-4, 6-4.

Romanul Florin Mergea si indianul Rohan Bopanna sunt favoritii numarul sase si se vor confrunta in runda inaugurala cu perechea croata Marin Draganja/Nikola Mektic. In editia precedenta, Mergea si Bopanna au fost eliminati in semifinala de perechea Tecau/Rojer in cinci seturi, scor 6-4, 2-6, 3-6, 6-4, 13-11.

La proba feminina de dublu, Irina Begu si Raluca Olaru vor evolua in primul tur impotriva perechii Kiki Bertens (Olanda)/Johanna Larsson (Suedia), cap de serie numarul 16.

Favoritele numarul 12, Monica Niculescu si rusoaica Margarita Gasparian le vor avea adversare pe Alexandra Panova (Rusia) si Shelby Rogers (SUA).