​Înainte de Wimbledon, managerul Simonei Halep spune într-un interviu pentru Treizecizero.ro că este foarte optimistă în ce privește restul sezonului Simonei. Virginia Ruzici e încântată și de progresul celorlalte jucătoare din România, despre care spune că-s „toate niște luptătoare”.

Simona Halep si Virginia RuziciFoto: wtatennis.com

Mai sunt câteva zile până la startul Wimbledon și, în plus, am trecut deja de prima jumătate a sezonului, ocazia perfectă să aflăm cum vede managerul Simonei, Virginia Ruzici, anul acesteia. Simona beneficiază de mai bine de opt ani de sfaturile și de susținerea campioanei de la Roland Garros din 1978. Dar și de optimismul Virginiei: „Sunt agentul ei, managerul ei, dar în primul rând eu o înțeleg în absolut tot, cu tot ce se întâmplă și prin ce trece. Bineînțeles că pot să o înțeleg poate mai bine decât majoritatea, pentru că am fost jucătoare de tenis”, ne spune doamna Ruzici, înainte să începem o discuție pe fugă, dar plină. O discuție pe parcursul căreia te bucuri din plin de fluența și de claritatea opiniilor unei sportive care a atins cel mai înalt nivel în sportul de care ne bucurăm cu toții. (…)

Sunt multe voci care își doresc sau vă cer un impact mai mare în deciziile ei.

Virginia Ruzici: Rolul unui manager nu este acela de a intra în tenisul jucătorului. Bineînțeles că atunci când Simona era mai tânără – de altfel, colaborăm deja de opt ani de zile – cu siguranță că am vorbit mai mult despre tenis. Dar în ultima vreme nu a mai fost cazul să vorbim atât de mult despre tenis, pentru că are lângă ea unul dintre cei mai buni antrenori din lume, în persoana lui Darren Cahill!. Nu este bine, după părerea mea, să fie prea multă lume care să discute despre tenis într-una cu Simona. Cum am fost jucătoare de tenis, dacă am totuși o remarcă importantă, îmi permit să i-o spun. Eu respect rolul antrenorului, iar el respectă rolul meu. Deci lucrurile sunt foarte clare în echipa noastră și există foarte multă armonie.

Citește ce spune Virginia Ruzici despre criticile primite de Simona și despre viitorul relației acesteia cu Darren Cahill în interviul complet pe Treizecizero.ro