Tenismenul australian Lleyton Hewitt, fost numar 1 mondial, va reveni dupa retragerea din circuit si va juca in proba de dublu a turneului de tenis de la Wimbledon, a anuntat luni site-ul oficial al ATP, potrivit Mediafax. In varsta de 35 de ani, Hewitt a primit o invitatie din partea organizatorilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lleyton Hewitt si-a anuntat retragerea din activitate la inceputul anului, dupa turneul de Mare Slem al Australiei. Pe 21 ianuarie, Hewitt a pierdut in turul 2 la Melbourne, in fata spaniolului David Ferrer, scor 6-2, 6-4, 6-4.

Hewitt, cu o cariera de 18 ani in circuit, a castigat turneul pe iarba de la Wimbledon in 2002 si va face pereche in acest an la All England Club cu australianul Jordan Thompson (22 de ani, locul 91 in clasamentul mondial la simplu). Thompson a intrat in top 100 ATP abia luna trecuta si va debuta la Wimbledon.

Lleyton este capitanul de Cupa Davis al Australiei si a mai jucat un meci dupa ce si-a anuntat retragerea, tot la dublu, alaturi de John Peers, in confruntarea Australia-SUA din Grupa Mondiala a Cupei Davis, in martie. Australienii au pierdut la mare lupta, in cinci seturi, impotriva gemenilor Bryan.

Pe langa participarea in proba de dublu la Wimbledon, Lleyton Hewitt va fi si comentator al competitiei pentru BBC. Oricum, din postura de capitan al echipei australiene de Cupa Davis, Hewitt ar fi fost prezent la Wimbledon pentru a-i sustine si sfatui pe reprezentantii Australiei, Nick Kyrgios, Bernard Tomic, John Millman si Jordan Thompson.

Turneul de Mare Slem de la Wimbledon va avea loc in perioada 27 iunie-10 iulie si este dotat cu premii totale de aproape 17 milioane de euro.