O veste mai putin buna pentru cei care si-au luat bilete pentru a-l vedea pe Rafael Nadal: ibericul nu va ajunge la Cluj pentru meciul Romaniei cu Spania din Cupa Davis, informatia fiind confirmata de Toni Nadal, unchiul si antrenorul fostului lider din circuitul ATP.

Rafael Nadal, la MadridFoto: madrid-open.com

Rafael Nadal s-a accidentat la incheietura mainii stangi, fiind nevoit sa se retraga in turul trei al turneului de la Roland Garros (competitie pe care a castigat-o de noua ori). De asemenea, Rafa nu va lua parte nici la Wimbledon, al doilea turneu de Grand Slam al anului (competitia de la Londra se va disputa in perioada 27 iunie - 10 iulie 2016).

"Recuperarea lui Rafa merge bine, in doua saptamani va relua antrenamentele. Nu va participa la partida de Cupa Davis contra Romaniei, planul nostru e sa revina la Toronto (n.r. turneul Masters)", a spus Toni Nadal, citat de Tennis World USA.

Ibericul ar putea fi totusi urmarit la Jocurile Olimpice de Vara (5-21 august 2016), acolo unde pentru a participa se pare ca va primi un wild-card, sustine Digisport.

Meciul Romania vs Spania, contand pentru turul secund al Grupei I, Zona Europa-Africa, se va disputa in perioada 15-17 iulie, in Sala Polivalenta din Cluj Napoca.

Disputa cu ibericii se va juca dupa sistemul "cel mai bun din 5 partide", iar invingatoarea va ajunge sa dispute un baraj de calificare in Grupa Mondiala a Cupei Davis.