Federatia Internationala de Tenis (ITF) i-a desemnat pe Roger Federer si pe Justine Henin jucatorii anului 2007.

Elvetianul Roger Federer primeste acest premiu pentru a patra oara consecutiv, record detinut pana in prezent de americanul Pete Sampras. In 2007, Federer a jucat finala tuturor turneelor de Grand Slam, castigand trei dintre acestea (Australian Open, Wimbledon si US Open) si a devenit primul jucator din istorie care a castigat intr-un singur sezon pe 10 milioane de dolari din premii.

Belgianca Justine Henin este la al treilea trofeu din cariera, dupa cele din 2003 si 2006. Henin a castigat in acest an turneele de la Roland Garros si US Open, precum si Masters Cup. In total pe 2007, Henin a castigat 10 turnee, avand un bilant de 63 de victorii si doar patru infrangeri, si a devenit prima jucatoare care depaseste bariera de 5 milioane de dolari din premii intr-un singur an.

ITF a stabilit si cele mai bune perechi la dublu din lume in 2007: americanii Bob si Mike Bryan la masculin, respectiv Cara Black (Zimbabwe) si Liezel Huber (SUA) la feminin. Cei mai buni juniori din lume in 2007 sunt lituanianul Ricardas Berankis si respectiv poloneza Urszula Radwanska.